Správy

Na sídlisku Družba chcú vybudovať TRI nové parkoviská: Mesto hľadá projektanta

Na Družbe by mohli pribudnúť nové parkovacie miesta. Radnica už vypísala verejné obstarávanie (VO) na projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Družba chcú vybudovať TRI nové parkoviská: Mesto hľadá projektanta
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Na celkovej ploche 5 900 metrov štvorcových (m2) plánuje mesto Trnava vybudovať nové parkovacie miesta pre obyvateľov najväčšieho sídliska Družba. Parkoviská by mali podľa zámeru vzniknúť na adresách Ulica Teodora Tekela 16 a 26 a na Ulica Juraja Slottu 41.

Radnica aktuálne vypísala verejné obstarávanie (VO) na projektovú dokumentáciu. Záujemcovia sa môžu podľa informácií vo vestníku VO prihlásiť do stredy 6. decembra.

„Maximálny navrhovaný počet parkovacích miest na jedno parkovisko je 99 v zmysle limitov pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie podľa zákona 24/2006 Z.z.,“ uvádza mesto v podmienkach.

Prečítajte si tiež

Nedostatok miest

Mesto chce týmto krokom zvýšiť parkovacie kapacity pre motoristov z lokality, po nedávnom zavedení rezidentského parkovania mnohí poukazovali na ich nedostatok. Lokality pre umiestnenie parkovísk sú v súčasnosti využívané ako zelené plochy a sú súčasťou mestskej zelene. V minulosti na nich obyvatelia i mesto vysadili v rôznych časových obdobiach dreviny, najmä stromy. Radnica má záujem zabezpečiť medzi novými plochami a zástavbou bytových domov zelený hygienický filter z novej alebo pôvodnej vegetácie.

Pri bytovom dome na Ulici J. Slottu vníma potrebu objekt od navrhovaného parkoviska dostatočne hygienicky odčleniť. „Ak sa v stupni konceptu preukáže, že túto požiadavku nie je možné z priestorových dôvodov splniť, je potrebné umiestnenie parkoviska medzi činžiakom a oplotením areálu kúpaliska Castiglione prehodnotiť a prispôsobiť,“ uvádza.

Predmetom zákazky v hodnote 34 400 eur je vypracovanie projektovej dokumentácie – koncepčného riešenia, geodetického zamerania územia, projektu pre územné rozhodnutie a vypracovania realizačného projektu. Súčasťou bude návrh rozloženia a kapacity parkovísk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM