Júlia Vargová Správy

Na splav v Kamenáči po novej ceste: "Panelovka" sa onedlho stane minulosťou, FOTO

Neslávne známa cesta z betónových panelov vedúca ku splavu v Kamennom mlyne by sa už čoskoro mala stať minulosťou. Dostáva nový povrch.

Ilustračný obrázok k článku Na splav v Kamenáči po novej ceste: "Panelovka" sa onedlho stane minulosťou, FOTO
10
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa pre náš web vyjadrila Elena Ursínyová z Kancelárie primátora – úseku komunikácie a marketingu, obnova povrchu cesty by sa mala naplno začať na budúci týždeň, od 13. augusta. „Ak nenastanú žiadne nepredvídané komplikácie a bude nám priať počasie, do konca budúceho týždňa by mali byť práce aj ukončené,“ uviedla Ursínyová.

Starý povrch cesty, betónové panely, by mal nahradiť nový. Ten bude podľa informácií z radnice z dvoch vrstiev asfaltobetónu, čo uľahčí prístup na splav korčuliarom, cyklistom i mamičkám s kočíkmi. Zároveň je to však dobrou správou pre návštevníkov, ktorí na splav chodia autom. K podvozkom vozidiel bude nový povrch iste šetrnejší.

Obnovením povrchu cesty chce mestská samospráva nadviazať na minuloročnú obnovu trojkilometrovej komunikácie od Prednádražia do Kamenného mlyna.

Podľa trnavskej radnice by tak malo ísť o predĺženie tohto približne osemsto metrov dlhého úseku. „Cieľom je spríjemniť Trnavčanom celú trasu až k splavu a prispôsobiť ju aj pre mamičky s kočíkmi, korčuliarov a bicyklistov,“ konkretizuje Ursínyová. Ďalej dodáva, že oprava cesty bude financovaná z bežných výdavkov rozpočtu mesta na údržbu komunikácií. „Jej cena je odhadovaná na 70 tisíc eur s DPH,“ upresňuje.

Cesta ku splavu v Kamennom mlyne dostane nový povrch
10
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM