Monika Hanigovská Rôzne

Na trnavskej stanici čakajte zážitok: Cez mesto sa vydá takýto parný krásavec!

Nenechajte si ujsť mimoriadnu jazdu parného vlaku! Na železničnej stanici v Trnave zastane krásny parný rušeň, spolu s prezidentským vozňom.

Ilustračný obrázok k článku Na trnavskej stanici čakajte zážitok: Cez mesto sa vydá takýto parný krásavec!
17
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Niektorých prekvapí počas čakania na spoj, pre iných sa môže stať cieľovým lákadlom. Reč je o mimoriadnej Mikulášskej jazde parného rušňa 498.104 Albatros, ktorý zastaví počas svojej dlhej cesty v Trnave, spolu s historickými vozňami a prezidentským vozňom „Salon“.

Takýto pohľad si budete môcť vychutnať 2. decembra na trnavskej železničnej stanici. Jeho poslednú púť si však môžete prezrieť spätne, v našom videu a priloženej fotogalérii.

Zdroj: YouTube.com

Premiéra nielen na Slovensku

Organizátori tejto akcie (ALBATROS klub v spolupráci s Českými dráhami – ČD Nostalgie) pripravia vlak na trase: Bratislava hl.st. – Malacky – Kúty – Skalica – Sudoměřice – Veselí nad Moravou – Myjava – Piešťany – Leopoldov – Trnava – Bratislava hl.st.

„Na Albatrose vykonala finančne a časovo náročná oprava, tohtoročná Mikulášska jazda bude zároveň premiérou po roku nie len na slovenských, ale aj českých tratiach,“ prezradil pre náš spravodajský portál František Šiller, člen organizácie reklamy a propagácie ALBATROS klubu.

Jeho cesta do Trnavy

Predpokladaný odchod z bratislavskej Hlavnej stanice je naplánovaný o 8:00 hod. Vlak bude pristavený v stanici približne jednu hodinu vopred, čiže o 7:00 hod. Zisťovali sme však ďalej, kedy bude parný vlak na svojej spätočnej ceste v Leopoldove a Trnave.

„Predpoklad je, že v Leopoldove bude okolo 19:00 hodiny. Na cestovnom poriadku sa stále pracuje. Keď bude hotový, určite ho uverejníme,“ takto načrtol František Šiller čerstvé informácie ohľadom jeho trasy.

Bez ľudí by rušeň neopravili

Pre tých, ktorý si zakúpia cestu na vlak, je podľa slov organizátorov pripravený zaujímavý program. V cene miesteniek je pre deti aj Mikulášsky balíček, ktorý odovzdá sám Mikuláš s pomocníkmi. Počas jazdy bude prebiehať tradičná tombola, súťaže a iné prekvapenia.

Výťažok z predaja miesteniek poslúži na zachovanie parného rušňa. „Som veľmi rád, že sa môžem poďakovať všetkým záujemcom o naše jazdy, nakoľko bez nich by sme sa do opráv nemohli pustiť. Veľká vďaka patrí aj našim priateľom a sponzorom, ktorí nám finančne pomáhajú zvládať tieto opravy,“ prezradil.

Nenechajte si ujsť v Trnave parný rušeň 498.104 Albatros. Na železničnej stanici bude stáť len niekoľko minút, ale napriek tomu si Bratislavský Albatros môže vychutnať aj s jeho titulmi naj. Podľa slov organizátorov, je jediný prevádzkyschopný parný rušeň tejto série na svete z 15-kusovej série, je najväčší, najťažší a najrýchlejší parný rušeň vyrobený v Československu.

Milovníkov takýchto strojov môže zaujať informácia o tzv. predpremiére Albatosa na bratislavskej Hlavnej stanici, v dňoch 30. novembra až 1. decembra. „Nedočkavci a záujemcovia si ho môžu pozrieť počas Výstavy železničných vozidiel. Súčasťou výstavy bude aj historický reštauračný vozeň a modelársky vozeň. V tieto dni bude pripravené zaujímavé prekvapenie,“ doplnil na záver František Šiller.

V OBRAZOCH: Do Trnavy zavítal vlak, aký sa už len tak nevidí
17
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM