Júlia Vargová Správy

Na Trojičnom námestí stojí vianočný stromček: Ozdobia ho v najbližších dňoch, FOTO

Centrum mesta už skrášľuje vianočná výzdoba, ktorá pribúda zo dňa na deň. V predposledný novembrový utorok na Trojičnom námestí postavili vianočný strom.

Ilustračný obrázok k článku Na Trojičnom námestí stojí vianočný stromček: Ozdobia ho v najbližších dňoch, FOTO
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Na námestí sa týči prekrásna jedľa. Mesto a jeho obyvatelia ju dostali darom od rodiny z neďalekej obce. „Tohtoročný vianočný strom pochádza z Dolného Dubového,“ uviedla Veronika Majtánová, hovorkyňa mesta a vedúca úseku komunikácie a marketingu

„Ide o 27-ročnú jedľu, ozdobovať sa začne už tento týždeň. Jej výška je zhruba 11 metrov,“ dodala.

Majestátny stromček však nie je jedinou ozdobou Trnavy. Na korze nechýba obľúbený adventný veniec či obrovská vianočná guľa, ktoré rok čo rok zlákajú nejedného okoloidúceho „na fotku“.

Po zazimovaní atrakcie Malého Ríma, trnavského hashtagu #TRNAVA, sa tieto nadrozmerné vianočné symboly stávajú obľúbeným miestom na zhotovenie pamätnej fotografie z návštevy mesta či vianočných trhov.

Trhy pod názvom Advent v Trnave 2019 tento rok odštartujú 29. novembra a budú trvať až do 22. decembra.

Čas predaja je stanovený od nedele do štvrtka od 09:00 do 22:00. V piatok a v sobotu od 08:00 do 23:00 a dňa 22.12.2019 od 08:00 do 20:00. Trhy nájdete v lokaliách Trojičné námestie, časť ulíc Hviezdoslavova (pred budovou Slovenskej pošty), Štefánikova (po mestskú vežu), Hlavná (po ulicu Trhová).

V centre už začali aj s výstavbou klziska. To bude v prevádzke od 25. novembra do 7. januára denne od 10:00 do 20:00. Cena vstupného bude 0,50 eur za vstup/osobu, cena požičovného za korčule bude dve eurá.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Vianočný stromček zdobí Trojičné námestie
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM