Kultúra

Na Váhu sa plavili exotické dračie lode. V Piešťanoch zlákali mnohých, FOTO

V Piešťanoch zahájili letnú kúpeľnú sezónu. Počas nej sa predstavili dračie lode. Tie pútali pohľady mnohých. Pozrite si ich spätne na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Na Váhu sa plavili exotické  dračie lode. V Piešťanoch  zlákali mnohých, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

V Piešťanoch počas tohto víkendu odštartovalo otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. To sa uskutočňuje pravidelne už od roku 1992 počas prvého júnového víkendu.

Program sa konal v piatok 1. júna dopoludňajším programom pre deti. Vo večerných hodinách sa uskutočnil otvárací galaprogram, v ktorom vystúpili Štátny komorný orchester Žilina a spevácky súbor Lúčnica.

Hlavný program prebiehal v sobotu počas celého dňa. Súčasťou bolo slávnostné požehnanie prameňov na Kúpeľnom ostrove, sprievod mestom a oficiálne otvorenie v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. Od popoludnia až do neskorých večerných hodín prebiehalo množstvo vystúpení a koncertov.

Medzi najväčšie atrakcie patrili preteky dračích lodí pod názvom Dragon cup, ktoré sa odohrávali na rieke Váh medzi mostmi a pritiahli na breh divákov.

Rekordný počet

„Išlo už o deviaty ročník pretekov dračích lodí v Piešťanoch. V tomto ročníku sa zišlo rekordných 16 posádok. Pre divákov to bola atrakcia, keďže dračie lode sa na Slovensku jazdia minimálne,“ uviedol organizátor pretekov Milan Koščál, pričom dodal, že v tento rok ich môžu diváci vidieť už iba v Trenčíne.

FOTO: V Piešťanoch sa predstavili takéto parádne dračie lode
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM