Správy

Nádeje sa definitívne rozplynuli: Vianočné trhy NEBUDÚ ani v Trnave

Z pripravovaných vianočných trhov a podujatí v Trnave nebude nakoniec nič. Mesto ich ruší kvôli pandémii.

Ilustračný obrázok k článku Nádeje sa definitívne rozplynuli: Vianočné trhy NEBUDÚ ani v Trnave
8
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava zrušilo pre protipandemické opatrenia svoje adventné trhy. Mali sa začať 1. decembra v režime pre očkovaných a po prekonaní ochorenia COVID-19 a stánky už boli na Trojičnom námestí v centre mesta pripravené. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Rušia sa aj podujatia

„Rešpektujeme rozhodnutie vlády SR a prosíme obyvateľov o dodržiavanie pravidiel počas lockdownu. Zrušenie adventných trhov bolo v súčasnosti jediným možným krokom – i keby sa lockdown ďalej nepredlžoval, je nevyhnutné byť zodpovedný a znížiť mobilitu. Je to aj prejavom solidárnosti voči extrémne vyťaženým zdravotníkom,“ vysvetlil primátor Trnavy Peter Bročka.

Okrem adventných trhov sú zrušené aj podujatia, ktoré mali fungovať podľa COVID automatu – štyri adventné koncerty, divadelné predstavenia pre najmenších aj Stredoveké adventné trhy.

Mikuláš, ktorý mal pôvodne so svojou družinou jazdiť na koči po meste a obdarúvať okoloidúcich, bude rozdávať radosť inak – navštívi zariadenia poskytujúce v Trnave sociálnu starostlivosť, ako to bolo aj vlani.

Prečítajte si tiež

Výzva primátora

„Čaká nás náročné obdobie, akým sme si prešli už pred rokom. Teraz však máme k dispozícii vakcínu, ktorá v boji proti koronavírusu dokázateľne pomáha zvýšiť šancu vyhnúť sa náročnej hospitalizácii. Ak váhate, či sa zaočkovať, zvážte, prosím, všetky dostupné informácie a poraďte sa so svojím lekárom. Som zástancom slobody, ale tá je aj o zodpovednosti. Zodpovednosti nie len za seba, svojich blízkych, ale aj mesto a celú spoločnosť. Verím, že možnosť dostupnej vakcinácie využije čo najviac ľudí, aby sme všetci mohli začať opäť normálne žiť,“ vyzval ľudí primátor Trnavy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

FOTO: Ako to vyzerá aktuálne v centre Trnavy
8
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM