Monika Hanigovská Kultúra

NAJ podujatia v Trnave a okolí: Zistite ZADARMO, akí ste zdraví, príde SĽUK a mnohé lákadlá

Je tu nový týždeň a s ním niekoľko zaujímavých podujatí. Pozrite sa, čo všetko odštartuje v Malom Ríme a okolí.

Ilustračný obrázok k článku NAJ podujatia v Trnave a okolí: Zistite ZADARMO, akí ste zdraví, príde SĽUK a mnohé lákadlá
Zdroj: TASR

Mnohí z vás sa tešia najmä na víkend, ale i počas týždňa si môžete poriadne oddýchnuť alebo urobiť niečo pre svoje zdravie. Možností je viacero, stačí si len vybrať.

Dni zdravia

od 14. júla do 18. júna, Trnava

Známe a obľúbené podujatie ukáže, v akej ste fyzickej a psychickej forme, ako správne cvičiť a privedie i odborníkov. No to nie je zďaleka všetko! V ponuke budú i masáže, poradenstvo a odbery vody. Pozrite si podrobne na všetko, čo sa chystá v našom meste.

14. júna:

od 8.00 do 17.00 hod. v interiérových priestoroch na nádvorí radnice.

  • spektrum vyšetrení určujúce hladinu individuálneho rizika chronických neinfekčných ochorení – anamnestické, antropometrické (BMI-index telesnej hmotnosti), biochemické vyšetrenia (celkový cholesterol, HDL cholesterol, LDL cholesterol, cukor v krvi – vyšetrenie sa robí nalačno), somatické vyšetrenia, meranie tlaku alebo % množstva telesného tuku
  • odber vody (u studničnej vody sa bude vyšetrovať obsah dusitanov, dusičnanov, amónnych iónov a tvrdosti – vzorku vody 0,5 L v plastovej fľaše) a zeleniny (obsah dusičnanov – 250 g zeleniny v mikroténovom vrecku)
  • individuálne poradenstvo: na elimináciu a zvládanie psychickej záťaže a mnoho ďalšieho.

od 8.00 do 17.00 hod. na Hlavnej ulici a na Trhovej ulici

  • meranie krvné tlaku, možnosť skúsiť intenzívny krém na ruky z prírodných extraktov, poradenstvo v oblasti starostlivosti o detské zúbky, ale aj zubnú protézu
  • pripravené sú ochutnávky čajov na Hlavnej a Trhovej ulici a klasické masáže v priestoroch Denného centra na Hlavnej 8 (Pod stĺpami).

od 8.00 do 16.30 hod. pred radnicou na Hlavnej ulici

  • Nenechajte si ujsť program na témy ako čisté ruky – správna hygiena rúk a kontrola pod UV lampou, prevencia rakoviny prsníka, ukážky samovyšetrenia prsníkov, ukážky poskytovania prvej pomoci a zistite svojej krvnej skupiny.

15. júla:

od 8.00 do 15.00 hod. v interiérových priestoroch na nádvorí radnice

  • spektrum vyšetrení určujúce hladinu individuálneho rizika chronických neinfekčných ochorení – anamnestické, antropometrické (BMI-index telesnej hmotnosti), biochemické vyšetrenia (celkový cholesterol, HDL cholesterol, LDL cholesterol, cukor v krvi – vyšetrenie sa robí nalačno), somatické vyšetrenia, meranie tlaku alebo % množstva telesného tuku
  • odber vody (u studničnej vody sa bude vyšetrovať obsah dusitanov, dusičnanov, amónnych iónov a tvrdosti – vzorku vody 0,5 L v plastovej fľaše) a zeleniny (obsah dusičnanov – 250 g zeleniny v mikroténovom vrecku)
  • postupy pri hygiene rúk, správnosť technicky umývania rúk si bude možné overiť za pomoci špeciálneho prístroja UV lampy
  • individuálne poradenstvo: na elimináciu a zvládanie psychickej záťaže, prevencia drogových závislostí a odvykania od fajčenia, informácie a konzultácie o pravidelnom očkovaní detí ale aj dospelej populácie, poradenstvo v oblasti prevencie infekcie HIV/AIDS, konzultácie pri zriaďovaní rôznych typov prevádzok.

od 15.30 do 17.00 hod, pred radnicou na Hlavnej ulici

  • merania pomocou prístroja InBody370.

16. júla:

  • od 9.00 do 12.00 hod. deti zabavia hravé aktivity v priestoroch Centra voľného času v Jame.
  • od 15.00 do 18.00 hod. nenechajte si ujsť odbornú prednášku na tému hľadania istoty v období plnom strachu či neistých životných okolností pre deti a mladistvých (v priestoroch Centra pre deti a rodiny na Botanickej ulici v Trnave).

17. júla:

  • od 8.00 do 10.00 ZŠ s MŠ Gorkého: Perníková chalúpka – hravá prednáška pre 2. stupeň ZŠ o cukre z hľadiska výživy, ale aj spracovania a výroby a pestovania cukrovej repy.
  • od 17.00 do 19.00 hod. Sad A. Bernoláka: pohyb si užijete v Sade Antona Bernoláka, pričom mesto myslelo aj na najmenších a preto pre nich pripravilo miniolympiádu.

18. júna od 10.00 do 18.00 hod. Nádvorie

Pripravené bude sprievodné podujatie s názvom Trnavské dni dizajnu. Vychutnajte si dizajnový trh podporujúci slovenských výrobcov a ekologický dizajn spojený so zaujímavými diskusiami a workshopmi.

NuJazzDayz: Portico Quartet (UK) v Trnave

15. júna o 19.00 hod., Nádvorie, Trnava

Londýnska zostava Portico Quartet po prvý raz ukáže v Trnave. Ako informujú organizátori podujatia, zahrajú z nového albumu Monument, ktorý sa nesie na elektronickej vlne a ukazuje kapelu v ich najpriamejšej podobe s elegantným rytmickým zvukom.

Vypočujte si uznávaných minimalistov! Vstupné: 20 eur ‒ prvých 300 kusov vstupeniek, 25 eur ‒ po vypredaní alebo na mieste, návštevníci bistra Akademia majú počas podujatia pri účte nad 10 eur zvýhodnenú cenu vstupenky za 10 eur.

Kompletný Shakespeare zhltnutý za 120 minút

15. júna o 19.00 hod., Divadlo Jána Palárika v Trnave

Odohrať 39 hier Williama Shakespeara za dve hodiny? O niečo také sa pokúsia v trnavskom divadle, kde sa predstaví divákom kočovná Zredukovaná shakespearovská spoločnosť, ktorú tvoria štyria mladí herci.

67. music festival Piešťany

od 1. júna do 12. júla, Dom umenia Piešťany

Vypočujte si druhý najstarší hudobný festival na Slovensku v známom kúpeľnom meste. Najbližšie sa predstaví 15. júla o 19.30 hod. Zatancuje umelecký súbor Lúčnica a zaspieva spevácka skupina Lúčnice.

Zóna bez peňazí

17. júna do 18. júna na Gymnáziu Jána Holého, Trnava

Máš doma niečo čo nepotrebuješ alebo chceš ušetriť nejaké to euro? Podujatie Zóna bez peňazí sa uskutoční v piatok 17. júna od 14.00 do 18.00 hod. (v tento deň sa budú preberať veci) a v sobotu 18. júna od 9.00 do 13.00 hod., bude otvorené pre všetkých. Viac informácií pre vás pripravujeme v tipoch kde a čo zažiť cez víkend.

Dotyk dreva – minulosť vpísaná do letokruhov

Do 24.9. 2022, Vlastivedné múzeum v Galante

Výstava sa skladá z niekoľkých tematických celkov a expozícii dodávajú mozaikový charakter. Ako informuje organizátor podujatia, v zbierkovom fonde Vlastivedného múzea v Galante sa nachádza obrovský počet drevených predmetov od malých úžitkových predmetov cez veľké nábytky až po dopravné prostriedky. Výstava je sprístupnená verejnosti od 14. 5. – 24. 9. 2022.

Čechomor & SLUK

16. júna o 20.00 hod., Amfiteáter Trnava, Trnava

V Trnave odštartuje jedinečný zážitok! Ako informujú organizátori podujatia, v trojhodinovom koncerte si na jednom pódiu zahrajú, zatancujú a zaspievajú česká folk -rocková kapela Čechomor a Slovenský ľudový umelecký kolektív SĽUK.

Smejko a Tanculienka – Tancuj, tancuj!

16. júna o 17.00 hod., Dom kultúry, Sereď

Na svoje si počas týždňa opäť prídu naši najmenší. Po roku a pol k vám konečne prichádza Smejko a Tanculienka so svojím novopečeným predstavením Tancuj, tancuj!, v ktorom zaznejú tie najnovšie aj najznámejšie hity. Budete naháňať Muchu, Smejko a Tanculienka rozsúdi Kameň, papier nožnice a potom si napečiete Palacinky.

Finále sveta

16. júna o 19.00 hod., Divadlo Jána Palárika v Trnave

Ak milujete komédie je možné, že vás zaujme Finále sveta. O čom je? Nahliadnite do skúšobne práve sa rodiacej kapely. Pripravte sa na divokú hudobnú šou, ktorá búra všetky tabu.

Martin Činovský – Talent v poštovej známke

Od 11. júna do 24. júla, areál Holíčskeho zámku – Ľavý depozit

Výstavné priestory v areáli Holíčskeho zámku zaplnia krásne diela šikovného Slováka.

Kantiléna 2022

17. júna o 18.00 hod., Mestské kultúrne stredisko, Galanta

Zaspomínajte si na festivalovom podujatí na velikána Karola Duchoňa. Zahrá orche ster TASTE OF BRASS pod vedením Davida Krajčiho, hosťom bude Pavel Zajáček. Vstupné: 10 euro.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM