Monika Hanigovská Rôzne

Najkrajšie trnavské balkóny a predzáhradky? Súťaž pozná víťazov

Vyznamenali Trnavčanov, ktorí sa s láskou starajú o zeleň. Mesto vybralo najkrajšie kvetinové výzdoby balkóna, predzáhradky a najkrajšiu vertikálnu zeleň.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie trnavské balkóny a predzáhradky?  Súťaž pozná víťazov
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Aj v Trnave nájdeme obyvateľov, ktorí sa s láskou starajú o svoju balkónovú výzdobu. Na balkónoch s hrdosťou pestujú všakovaké rastliny. Šikovnú prácu Trnavčanov možno vidieť aj v predzáhradkách, či vo väčšej tvorbe akou je vertikálna zeleň.

Mesto sa preto rozhodlo už po 18. krát vybrať najlepších. Komisia životného prostredia a prírodných hodnôt pri Mestskom zastupiteľstve v Trnave vyhodnotila 22. novembra súťaž o najkrajšiu kvetinovú výzdobu balkóna, najkrajšiu predzáhradku a najkrajšiu vertikálnu zeleň.

„Hlavnými kritériami pri hodnotení vo všetkých kategóriách sú kompaktnosť a zdravotný stav porastu, výber druhov balkónových a záhradných rastlín, bohatosť, farebnosť, celkový vzhľad kompozície,“ uvádza mesto na svojom webe.

Šikovné Trnavčanky

Tohtoročnou víťazkou najkrajšej výzdoby balkóna sa stala Adriana Bínovská z Veternej ulice. Druhé miesto si odniesla Emília Hrdlicová zo Sladovníckej ulice a do trojky najkrajšej výzdoby sa prebojovala Katarína Kucmanová z Hlbokej ulice.

Súťaž pozná taktiež víťaza o najkrajšiu vertikálnu zeleň. Anne Polóniovej z Bulharskej ulice odborná porota ocenila najkrajší zelený múr a zelený plot v spomínanej kategórií.

Zdroj: Mesto Trnava

V predzáhradkách vládnu najmä muži

Trnavčania ukázali svoj pestovateľský um aj vo svojich predzáhradkách. Prvé miesto v tejto kategórií udelilo mesto Jozefíne Macháčovej zo Sladovníckej ulice. Druhé a tretie miesto získali pestovatelia, keď druhé miesto získal Ľubomír Cagáň z Ulice Generála Goliána a tretie miesto Ján Tallo z Hospodárskej u­lice.

Pozrite si v našej priloženej fotogalérii šikovnosť a um všetkých tohtoročných víťazov.

Mesto oceňovalo. Toto je najkrajšia kvetinová výzdoba v Trnave
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM