Iné športy

Najlepšie tenistky si cenia na tisíce: V Trnave odštartujú nové medzinárodné turnaje

V Trnave vo februári predstavia dva ženské turnaje s 25-tisícovou dotáciou. Organizátori chcú podujatiam nastaviť vysokú latku.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie tenistky si cenia na tisíce: V Trnave odštartujú nové medzinárodné turnaje
Zdroj: TASR

V trnavskom tenisovom klube TC EMPIRE pribudli nové medzinárodné turnaje žien pod hlavičkou novej ITF World Tennis Tour. Do roku 2018 sa odohrali vo februári v Trnave štyri ročníky halového podujatia EMPIRE Women’s Indoor, pričom od sezóny 2019 sa dotácia navyšuje z 15 000 amerických dolárov na 25 000 dolárov.

Novinkou budú aj dve edície turnaja hneď po sebe, najprv od 4. februára do 10. februára a potom od 11. februára do 17. februára.

V areáli klubu sa dokončila nová budova medzinárodnej akadémie EMPIRE Tennis Academy so štyrmi ďalšími kurtami s tvrdým povrchom Plexipave Plexicushion Prestige. A aj preto vznikla myšlienka organizovania nových podujatí s navýšenou dotáciou.

Získavajú body priamo do rebríčka WTA

„Chceli sme vytvoriť novú sériu halových turnajov. Zároveň sme sa plánovali prispôsobiť novej ITF World Tennis Tour, v ktorej ženy na podujatiach s dotáciou 25 000 USD získavajú body priamo do rebríčka WTA. Pre hráčky je to atraktívne a očakávame veľmi dobrú účasť. Navyše v našej blízkosti sa v tom termíne nekonajú iné podobné turnaje,“ povedal pre www.tcempire.sk športový riaditeľ TC EMPIRE Trnava Tomáš Boleman.

Víťazka dvojhry si odnesie 50 bodov do rebríčka WTA, finalistka 30, semifinalistky po 18 a štvrťfinalistky po 9. Za druhé kolo pribudne hráčkam po 5 bodov, prehra v prvom kole im vynesie 1 WTA bod. Jeden bod získajú aj víťazky z kvalifikácie dvojhry, ktorá bude mať 24 účastníčok.

Dve akcie v tesnom odstupe budú pre organizátorov veľkou výzvou. Latku chcú nastaviť vysoko, aby všetko fungovalo tak, ako má.

Bude to náročné ale veria si

„Bude to náročné, lebo napríklad hráčky, ktoré vypadnú na prvom turnaji, tu budú chcieť ostať a hrať aj na druhom. Príde sem veľký počet tenistiek, ktorým budeme musieť vyhovieť po organizačnej stránke, napríklad aj tréningovými kurtami. Pre turnaje urobíme maximum. Verím, že to zvládneme. Máme už skúsenosti s medzinárodnými podujatiami vrátane najväčšieho ženského turnaja na Slovensku EMPIRE Slovak Open, ktorý sa koná na antuke v máji,“ dodal Boleman.

Na prvom ročníku EMPIRE Women’s Indoor 2015 zvíťazila Lotyška Anastasija Sevastovová, v súčasnosti 13. hráčka rebríčka WTA. O rok neskôr triumfovala Ruska Jekaterina Alexandrovová, aktuálne 72. tenistka sveta. Predposledný ročník patril Češke Pernille Mendesovej, v roku 2018 sa tešila zo singlového triumfu Moldavčanka a teraz už reprezentantka Česka Anastasia Detiucová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM