Správy

Najnovšie INFO od hygienikov: V Trnavskom kraji je najviac pozitívnych medzi mladými

Hygienici v Trnavskom kraji sa pozreli na najnovšie údaje o chorobnosti. Najviac prípadov nákazy evidujú v jednej vekovej skupine.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie INFO od hygienikov: V Trnavskom kraji je najviac pozitívnych medzi mladými
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V druhom kalendárnom týždni bolo v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) zaevidovaných 2 407 prípadov COVID-19. Je to podľa hodnotenia riaditeľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave Tomáša Hauka pokles v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o osem percent, keď bolo zaznamenaných 2 608 prípadov.

Pokles pacientov

Najvyššia chorobnosť, 430 chorých na 100 000 obyvateľov, pretrváva v okrese Dunajská Streda. „Vo vekovej skupine nad 65 rokov bolo zaevidovaných za posledných sedem dní 130 prípadov ochorení, čo predstavuje pokles o 32 percent. Prijatých na hospitalizáciu do Fakultnej nemocnice Trnava bolo 19 pacientov, čo je o 37 percent menej. V súvislosti s COVID-19 zomrelo ďalších 11 pacientov,“ uviedol Hauko.

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť k utorku (18. 1.) bola vo vekovej skupine 15– až 19-ročných osôb.

Mohlo by vás zaujímať

Importované prípady

V okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec bolo zaevidovaných 724 prípadov ochorení COVID-19, čo predstavuje pokles o 20 percent, pričom najčastejším miestom nákazy boli domácnosti.

Importovaných bolo 45 prípadov, najviac – šesť zo Srbska, po päť z Rakúska a Talianska. Z celkového počtu prípadov bolo 26 percent detí do 19 rokov.

„V karanténe je spolu v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec päť tried v materských, 38 tried na základných a 11 tried na stredných školách,“ doplnil riaditeľ RÚVZ v Trnave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM