Správy

Nájomné bývanie: Za koľko si budete môcť prenajať štátny byt v Trnavskom kraji?

Záujem o štátom podporované nájomné byty podľa prieskumu prejavili obyvatelia zo všetkých kútov Slovenska. Aké budú ceny v Trnavskom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Nájomné bývanie: Za koľko si budete môcť prenajať štátny byt v Trnavskom kraji?
6
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Štátom podporované nájomné byty majú byť o polovicu lacnejšie než splácanie hypotéky. Uviedol to Boris Kollár na spoločnej tlačovej konferencii, ktorej témou bola pomoc rodinám aj nájomné bývanie.

Spolu s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom a podpredsedom vlády Štefanom Holým tiež informovali o výsledkoch prieskumu, ktorý mal odhaliť, kde je najväčší záujem o nájomné bývanie.

Kde je o byty záujem?

Holý zároveň predstavil aj cenovú mapu Slovenska, ktorá má zastropovať maximálne ceny nájmov v jednotlivých krajoch. Prieskum realizoval rezort práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorý oslovil 45-tisíc ľudí a vrátilo sa mu 3 044 odpovedí.

Podľa výsledkov prieskumu prejavili najväčší záujem o nájomné bývanie obyvatelia z okresov Prešov, Spišská Nové Ves, Trenčín, Levice, Kežmarok, Nitra, Čadca a Nové Zámky.

Najviac štátom podporovaných nájomných bytov by podľa prieskumu uvítali ľudia v okresoch Bratislava, Prešov, Košice, Trenčín, Spišská Nová Ves, Nitra či Levice.

Aký vysoký by mal byť nájom v Trnavskom kraji? Článok pokračuje na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Štátne nájomné bývanie - Cenová mapa Slovenska
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM