Zuzana Vajayová Rôzne

Nájomníkov zo slobodárne na Kollárovej deložovať zatiaľ nebudú

Kroky trnavskej radnice voči obyvateľom mestskej slobodárne na Kollárovej ulici, ktorí v nej bývajú dlhšie, ak je stanovený šesťročný limit, nebudú až také razantné, ako pôvodne avizovala.

Do polovice tohto týždňa malo opustiť slobodáreň 38 rodín, ktorým vypršala nielen nájomná zmluva, ale aj niekoľko jej predĺžení. Po tomto termíne mali byť deložovaní bez náhrady.

Sedemnásť rodín si od doručenia upozornenia už našlo iné bývanie. Dnes hovorca mestského úradu Pavol Tomašovič pre TASR povedal, že ďalšie rodiny budú riešiť individuálne. Ústretoví sú najmä k rodinám s deťmi ak preukážu, že si nové bývanie aktívne hľadajú. „Správca budovy – Stredisko sociálnej starostlivosti má máj na to, aby veci usporiadal,“ povedal Tomašovič s tým, že zobrali do úvahy, že nájomníci z Kollárovej majú výplatné termíny zväčša uprostred kalendárneho mesiaca a ak chcú ísť do iného ubytovacieho zariadenia, potrebujú mať prostriedky na platbu vopred.

„Toto však nie je posledné sťahovanie z Kollárovej. V priebehu roka vyprší maximálna lehota, ktorú určilo mestské zastupiteľstvo pre všetky svoje ubytovacie zariadenia, aj ďalším nájomníkom,“ upozornil Tomašovič. Dodal, že radnica plánuje rekonštrukciu celého objektu, ktorý bol postavený v sedemdesiatych rokoch a má kapacitu 200 izieb. Podľa jeho slov nie je vylúčené, že po zistení stavu budovy ju bude potrebné pre rekonštrukčné práce vyprázdniť celú. „Aj pre stavebné práce, ale aj preto, že slobodáreň ako dočasnú formu ubytovania nemožno vnímať ako trvalé bývanie, uzatvára teraz mesto s nájomníkmi zmluvy iba na tri mesiace. Najdlhšie však doby tých spomínaných šesť rokov,“ povedal Tomašovič.

Zdroj:TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM