Správy

Najväčší pumptrack na Slovensku: Otvorili dráhu pre skúsených jazdcov, FOTO

Pre skúsenejších jazdcov je od piatka 28. júla otvorený veľký pumptrack v Trnave. Prilba je povinná.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší pumptrack na Slovensku: Otvorili dráhu pre skúsených jazdcov, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Od piatka môžu využívať fanúšikovia terénneho bicyklovania v Trnave aktuálne najväčší pumptrackový areál na Slovensku. Má rozlohu 6 375 štvorcových metrov a je rozdelený na časť pre skúsenejších jazdcov a deti.

Umelý uzatvorený okruh na Ulici Ludvika van Beethovena na sídlisku Prednádražie je určený okrem cyklistov aj jazdcom na kolobežkách, skateboardoch či inline korčuliach. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie trnavskej radnice Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Prečítajte si tiež

Čo všetko pumptrack ponúka?

Športovisko vzniklo na mieste bývalého bikrosového areálu, má niekoľko cyklistických okruhov pre užívateľov s rôznymi jazdeckými zručnosťami. Hlavný pumptrack je dlhý takmer 249 metrov, detský okruh má vyše 87 metrov.

K areálu patria aj plochy na trénovanie zručností, tzv. bazén, U-rampa a tréningová plocha s nábehmi, ktoré sú určené predovšetkým skejtbordistom.

Chvíle odpočinku môžu návštevníci areálu stráviť v priestoroch parkového sedenia vo svahu, kde majú k dispozícii lavičky, stojany na bicykle, pitnú fontánku.

Takmer milión eur

Výstavba je financovaná z eurofondov vo výške takmer milión eur, získaných prostredníctvom výziev v programovom období 2021 – 2027.

Práce na stavbe sa začali v septembri 2022, no z dôvodu nepriaznivých poveternostných a klimatických podmienok v zimnom období sa realizácia stavby predĺžila. Začiatkom júla bol do predčasného užívania odovzdaný detský pumptrack.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Pumptrack na Ulici Ludvika van Beethovena v Trnave
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM