BTW Krimi Správy

NAKA na protidrogovej akcii zadržala kandidátku do parlamentu. Varila piko!

VENAL 4 sa stala najväčšou akciou proti drogám v histórii Slovenska. Zadržali drogy za desiatky miliónov a desiatky páchateľov. Medzi nimi aj ženu, ktorá kandidovala do parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku NAKA na protidrogovej akcii zadržala kandidátku do parlamentu. Varila piko!
Zdroj: TV Markíza

Séria policajných akcií Venal, zameraná na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy, priniesla za dva roky 56 obvinených. Zločinecké skupiny sa zaoberali prevažne výrobou a predajom metamfetamínu (pervitín, piko) a predajom kokaínu.

„Vzhľadom na množstvo zadokumentovaného metamfetamínu v uvedených akciách, ktorý bol vyrobený a predaný na území SR, ako aj jeho hodnotu, taktiež počet obvinených osôb je možné uviesť, že ide o najrozsiahlejšiu akciu zameranú na boj s drogovou trestnou činnosťou páchanou zločineckými skupinami v histórii SR,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podarená artička

Medzi obvinenými sú aj policajt, pracovník kriminálneho úradu finančnej správy a bývalý policajt. V autopožičovni v Seredi bol zadržaný v Seredi známy Daniel M., ktorému sa doteraz policajtom pri zásahoch voči iným skupinám podarilo unikať.

Čerešničkou na torte je zadržaná žena, ktorá sa živila výrobou pervitínu a v posledných voľbách sa chcela dostať do parlamentu. Údajne ide o 51-ročnú Gabrielu Kučerovú, ktorá kandidovala z miesta č. 91 za Harabínovu stranu Vlasť. „Na večnosť si každý z nás zoberie iba toľko, koľko v našom živote rozdá,“ hovorí vo svojom predvolebnom spote. Snaha vyvolať dojem skoro svätice jej prekazila NAKA. Práve u nej bolo nájdené laboratórium, v ktorom drogy mala vyrábať.

Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry narážali v regióne na uzavretú komunitu, do ktorej aj vzhľadom na jazykovú bariéru bolo ťažké preniknúť, priblížil Slivka. V minulosti na ťažkú infiltráciu do takýchto skupín upozornil médiá aj jeden z dozorových prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Začiatok súdneho procesu

Na obvinených z tejto skupiny už prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Hlavné pojednávanie s touto časťou skupiny sa začne na ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, 10. septembra.

ŽIADNE billboardy, ŽIADNE platené reklamy!

Nepotrebujem peniaze, aby si ma ľudia všimli. 💰❌ Myslím si, že stačí iba úprimnosť a loajalita. 👨‍👩‍👧‍👦 📲 Ďakujem za Váš Like a Share.

Posted by Gabriela Kučerová on Friday, February 21, 2020
Prekvapilo vás, že žena namočená v obrovskej drogovej trestnej činnosti, kandidovala za stranu Vlasť?

Zdroj: TV Markíza
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM