Dominika Handzušová Samospráva

Naše mesTTo oznámilo kandidatúru: Žitňanský ako prvý predstavil volebný program

Pravicová koalícia Naše mesTTo oznámila kandidatúru na primátora i poslancov. Ako prvá tiež predstavila volebný program. Po rokoch sa znovu objavila myšlienka zavedenia rezidenčnej karty Trnavčana so zľavami.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesTTo oznámilo kandidatúru: Žitňanský ako prvý predstavil volebný program
Zdroj: TASR

Pravicová koalícia Naše mesTTo v Trnave zložená zo strán KDH, OĽaNO, SDKÚ-DS, NOVA, SaS a Strana zelených dnes oznámila podanie kandidátky na primátora mesta a 31 miest poslancov mestského zastupiteľstva. Strany sa dohodli na spoločnom postupe v komunálnych voľbách, ich kandidátom na primátora je 54-ročný Ján Žitňanský.

Ľavica ich vykráda

„Za nami stoja kvalitní a čestní kandidáti, spojili sme sa, aby Trnava išla opäť na plný plyn,“ povedal Žitňanský vo svojom príhovore. Koalícia sa rozhodla podľa jeho slov predstaviť verejnosti svoj volebný program ako prvá v meste. Dôvodom bolo, ako uviedol Žitňanský, že ľavicové zoskupenie strán pod vedením Smeru-SD sa v Trnave rado inšpiruje programom pravice. „Ten z minulých volieb sa im zapáčil natoľko, že časom začali mať pocit, že je to ich vlastný program. Aby pred týmito voľbami nedošlo k zbytočnému sporu o to, kto od koho opísal, rozhodol som sa už dnes zverejniť nielen svoju víziu pre Trnavu, ale aj celý volebný program,“ povedal Žitňanský.

Zároveň vyzval svojho súpera, kandidáta ľavice Bystríka Stanka, aby predložil Trnavčanom svoj vlastný program. „Už teraz sa teším na programovú konfrontáciu,“ dodal Žitňanský. Jeho predstava Trnavy je, že bude bezpečná, zelená a spoľahlivá pre ľudí.

Chce odstrániť rozpoltenosť

Volebný program je rozdelený na kapitoly Žiť aktívnejšie-dôstojnejšie-bezpečnejšie-modernejšie-zdravšie. Zahŕňajú škálu cieľov v jednotlivých oblastiach verejného života, od budovania infraštruktúry, cez sociálnu a zdravotnú starostlivosť, kultúru až po šport.

V záujme dosiahnutia tohto cieľa musí v Trnave podľa Žitňanského skončiť dvojkoľajnosť, kedy primátor a zastupiteľstvo neťahajú za jeden koniec povrazu. No aj napriek tomu Trnava dosiahla v posledných štyroch rokoch veľa. „Naše plány sú ešte smelšie, no potrebujeme tú rozpoltenosť odstrániť. Ak budeme pokračovať v dvojkoľajnosti, mesto pôjde na pol plynu. Preto sa v našej koalícii spojili pre dobrý cieľ aj bývalí politickí rivali,“ povedal Žitňanský.

Rezidenčné karty Trnavčanov

Koalícia Naše mesTTo stavia plný počet kandidátov na 31 poslaneckých miest v mestskom zastupiteľstve. V zostave sú štyri ženy a 27 mužov pre všetkých päť volebných obvodov, zhruba polovica kandidátov má skúsenosti s prácou v samospráve. Dnes predstavili aj program pre jednotlivé časti mesta, po rokoch sa znovu objavila myšlienka zavedenia rezidenčnej karty Trnavčana so zľavami, o ktorej sa už opakovane hovorilo v uplynulých rokoch.

Koalícia chce pokračovať v humanizácii sídlisk, postúpiť v príprave na južný obchvat mesta, podporiť výstavbu akvaparku, investovať do budov škôl, opravovať mestské komunikácie a stavať cyklochodníky, revitalizovať parky, starať sa o seniorov, rozšíriť kapacity materských škôl, rozšíriť kamerový systém mestskej polície i poskytovať bezplatné internetové pripojenie aj v obytných súboroch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM