Monika Hanigovská Rôzne

Naše tipy na víkendové akcie: Trnavčania a spol., necháte sa zlákať?

Vyjdite si z domu cez dni voľna za oddychom. Poslúžiť vám na to môžu aj tohto týždňové víkendové podujatia. Prinášame vám naše redakčné tipy.

Ilustračný obrázok k článku Naše tipy na víkendové akcie: Trnavčania a spol., necháte sa zlákať?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Kaiser & Lábus v našom meste

18. marca o 19.00, Kino HVIEZDA, Paulínska 1,Trnava

Známa dvojica českých osobností Oldřich Kaiser a Jiří Lábus zavíta do Trnavy. Nechajte sa vtiahnúť do programu s názvom Kaiser & Lábus v našom meste. Vychutnajte si kultové scénky a nesmrteľné dialógy obohatené improvizáciou a charizmou. A ktoré slávne kúsky nás neminú? Hodina dějepisu, Vozembouch, Ještěrka či Televizní hlasatel je len zlomok toho, čo nás v tento večer čaká. Hudobným hosťom bude Dáša Vokatá.

Neobyčajné prevedenie románu

18. marca o 19.00, Berliner DKP, Pekárska 40, Trnava

Zažite v našom meste neobyčajné prevedenie románu F. M. Dostojevského Zločin a trest a to v podaní Martina Juríčeka, ktorý uvedie v Trnave monodrámu s názvom Zločin. Podľa slov organizátorov tohto podujatia divadelná inscenácia vznikla ako experimentálny projekt realizovaný metódou devising, medzi študentom herectva a študentom réžie. Pričom textovým materiálom boli monologické a dialogické pasáže z románu Zločin a trest, ktoré boli herecko-režijnými vkladmi modifikované, prípadne obohacované o vlastnú tvorbu. Výsledkom tejto spolupráce je monodráma, ktorá sa snaží prostredníctvom známej látky (Zločin a trest) reflektovať stav súčasnej spoločnosti.

Rock v našom meste

18. marca o 20.00, Art Club, Hlavná 17, Trnava

V Trnave sa uskutoční lákavá hudobná akcia. Organizátor sľubuje návštevníkom zažitie alternatívneho projektu, ktorý poteší rockových nadšencov. Predstaví sa totiž kapela Bludy a dievčenská banda In-Sane.

Bolo u nás more

18. marca – 19. marca od 11.00 do 17.00, Západoslovenské múzeum, Múzejné nám. 3, Trnava

Prežite sobotný alebo nedeľný čas na zaujímavej akcii v Západoslovenskom múzeu. Výstava s názvom Bolo u nás more ponúkne podľa slov organizátorov exponáty z obdobia mladších treťohôr (miocén) – eggenburg (22 miliónov rokov) baden (17 miliónov rokov) a aj recentné (súčasne žijúce) schránky morských ulitníkov a koraly, ktoré žijú v rôznych moriach sveta. Výstava súčasne ponúkne pre malých ale aj veľkých trnavských objaviteľov rôzne lákavé farebné a čiernobiele fotografie s touto tématikou.

Walt Disney: Kráska a zviera

19. marec o 15.30 alebo 17.30, Paulínska 1, Trnava

Walt Disney uvádza veľkolepú adaptáciu klasickej animovanej rozprávky Kráska a zviera – pozoruhodný príbeh mladej dievčiny Belle, ktorú vo svojom zámku uväzní obávaný a tajomný Netvor. Ten si môžete vychutnať konkrétne aj trnavskom kine s rovnomenným názvom ako v prípade knižnej predlohy. V hlavnej úlohe sa predstaví známa herečka, Emma Watson ako Belle.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM