Dominika Handzušová Rôzne

Návrat do histórie poznačil aj vietor: TAKTO to vyzeralo na stredovekých trhoch

Historické trhovisko na Mikulášskom námestí opäť ožilo. Stany, vyhne a dielne trnavských remeselníkov si mohli Trnavčania prezrieť napokon len v piatok a sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Návrat do histórie poznačil aj vietor: TAKTO to vyzeralo na stredovekých trhoch
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Nedeľný program prerušil nočný vietor. Organizátori museli pre nepriazeň počasia stánky demontovať a podujatie skrátiť. Kto si ale našiel cestu na námestie počas prvých dvoch dní, neodišiel s prázdnou.

Zvieratká živé i drevené

Pre deti bol pripravený tzv. hladkací kútik so živými zvieratkami, boli tu ovce i kozy, zajace, kačky, husi i sliepky. Previezť sa mohli na tradičnom drevenom kolotoči, ktorý poháňal kolotočiar vlastnou silou. Alebo sa mohli odfotiť v koči na pozadí zasneženej krajinky. Nechýbal ani živý betlehem.

Dobroty a remeslá

Stredoveká kuchyňa ponúkala tradičných dobrôt do sýtosti. Orientálna čajovňa ponúkala aj menej klasické pochúťky, najvyhľadávanejší bol ale punč, medovina, či šporheltové dolky. Už menej tržieb, no o to viac obdivovateľov, mali remeselníci. Svoje stánky tu mali výrobcovia sviečok, drevených a ručne maľovaných betlehemov, minciar či priadka. Atmosféru podčiarkli koncerty s dobovou hudbou či ukážky šermiarskeho umenia, kaukliarska a ohňová šou.

Ako to na trhoch cez deň i podvečer vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Stredoveké vianočné trhy 2014
21
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM