Kultúra

Nazrite do zákulisia Divadla Jána Palárika: Deň otvorených dverí láka na PROGRAM

Novinkou piateho ročníka Dňa otvorených dverí (DOD) trnavského Divadla Jána Palárika (DJP) bude zážitková prehliadka s názvom Jeden deň s hercom.

Ilustračný obrázok k článku Nazrite do zákulisia Divadla Jána Palárika: Deň otvorených dverí láka na PROGRAM
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

DOD je pripravený sa sobotu 10. septembra a má pre návštevníkov viacero atraktívnych ponúk, informovala marketingová riaditeľka Katarína Čučková.

„Od 10. hodiny sa návštevníci môžu pozrieť na miesta, na ktoré sa počas bežnej prevádzky divadla nedostanú. Budú si môcť vychutnať atmosféru historickej budovy a pozrieť si herecké šatne, maskérňu či sklad kostýmov,“ uviedla.

Pre každého niečo

Aj tento rok si herec Martin Križan pripravil svoju tradičnú burzu s plagátmi k inscenáciám, výrobkami divadelných dielní a rekvizitami z predstavení. Nebude chýbať ani razenie mincí, ktoré deťom aj dospelým zostanú ako pamiatka na DOD. O 14. hodine rozkroja narodeninovú tortu.

„Tých najmenších určite poteší bublinkové šantenie aj maľovanie na tvár na motívy detských rozprávok z repertoáru DJP. Potom už stačí len vybrať si ten pravý kostým a odfotiť sa v zábavnom fotokútiku,“ dodala Čučková.

Prečítajte si tiež

Predstavia nové projekty

Španielska herečka na stáži v DJP Anna Luna Moya povedie na divadelnom dvore pohybovo-tanečný workshop a športoví fanúšikovia si budú môcť zahrať zápas v stolnom futbale s hercami z inscenácie Futbal alebo Bílý andel v pekle.

„Predstavíme aj nové projekty DJP. Medzi ne patrí založenie Klubu mladého diváka. Počas celého DOD si môžu návštevníci zakúpiť vstupenky s 50-percentnou zľavou na všetky predstavenia v pokladni divadla,“ dodala Čučková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM