han Správy Samospráva

Nech sa páči, ide sa OČKOVAŤ! V Trnavskom kraji vzniknú hneď tri CENTRÁ

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) organizuje počas soboty (6. 3.) očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v troch svojich veľkokapacitných očkovacích centrách.

Ilustračný obrázok k článku Nech sa páči, ide sa OČKOVAŤ! V Trnavskom kraji vzniknú hneď tri CENTRÁ
Zdroj: Facebook.com/Trnavský samosprávny kraj

V Trnave sa bude očkovať tretíkrát, očkovacie centrá v Dunajskej Strede a Skalici budú mať premiéru. „V spolupráci s ambulantným personálom v nich bude prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca zaočkovaných 4500 ľudí. Momentálne je centrálny prihlasovací formulár otvorený pre pedagogických zamestnancov vo veku od 56 do 70 rokov,“ informovala samospráva.

Očkujú odborníci

Konzultácie a samotné podávanie vakcín budú v réžii ambulantných lekárov a zdravotných sestier, s ktorými kraj spolupracuje. S administráciou a pozorovaním už zaočkovaných budú pomáhať pedagógovia a študenti stredných zdravotníckych škôl. „Očkovanie dostávame bližšie k obyvateľom. Zároveň využijeme kapacity našich stredných zdravotníckych škôl,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Krajské očkovacie centrá budú otvorené v sobotu od 8.00 do 18.00 h. V Dunajskej Strede to bude v strednej odbornej škole rozvoja vidieka s vyučovacím jazykom maďarským, v Skalice a Trnave v stredných zdravotníckych školách.

Prihláste sa

Po prihlásení sa cez centrálny elektronický formulár príde záujemcom potvrdzujúca SMS správa s presným časom plánovaného očkovania. „Teší ma vysoký záujem o očkovanie. Dobrou správou je, že sa dodávky vakcín od firmy AstraZeneca, ktorými očkujeme, majú výrazne zvýšiť na prelome marca a apríla. Ministerstvo zdravotníctva umožní prihlásiť sa na očkovanie širšiemu okruhu ľudí podľa veku tak, ako sme dlhodobo presadzovali. Obyvateľov do 70 rokov budú očkovať kraje a nad 70 rokov nemocnice a polikliniky,“ doplnil predseda TTSK.

Prihlášku nájdete TU

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM