Monika Hanigovská Rôzne

Nechajte sa zvábiť našimi víkendovými tipmi: Čo môžete zažiť v Trnave a okolí?

Opäť si môžeme užívať víkend. Prinášame vám hneď niekoľko tipov, kam si môžete počas neho vyraziť v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa zvábiť našimi víkendovými tipmi: Čo môžete zažiť v Trnave a okolí?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Memoriál Ondreja Čiernika

3. júna 09:00 – 15:00, SPŠ Trnava (Strojarina na Komenského 1)

V našom meste sa uskutoční súťaž a výstava papierových modelov – Memoriál Ondreja Čiernika. Návštevníci si budú môcť vychutnať detailne prepracované papierové modely hradov, zámkov, lietadiel, tankov, vlakov, áut, či lodí.

Deň detí v Jaslovských Bohuniciach

3. júna od 10.00 hod., Amfiteáter Jaslovské Bohunice

V neďalekých Jaslovských Bohuniciach si môžu prísť deti na svoje. V amfiteátri sa uskutoční zaujímavá oslava venovaná práve deťom. V sobotu 3. júna už od 10.00 hodiny budú na zvedavcov čakať koníky, maľovanie na tvár a všakovaké lákavé súťaže. Peknou bodkou za ukončením zaujímavej akcie bude spoločné vypúšťanie farebných balónikov.

Deň detí na letisku Boleráz

3. júna od 13:00 do 17:00 hod., Boleráz, letisko Štefana Baniča

Akciu s názvom „Deň detí na letisku Boleráz“, si budete môcť vychutnať taktiež v prvú júnovú sobotu. Deti sa môžu tešiť na ukážky statickej leteckej techniky, výsadkárov, dopravné ihrisko, trampolínu, streľbu zo vzduchovky, či hod mobilom. Šikovné rúčky môže potešiť aj maľovanie kriedou na bránu hangáru. Deti si budú môcť taktiež obhliadnuť požiarne auto, či posedieť vo vetroni. Čaká na ne aj sladká tombola.

Slávnosť ruží

3. – 4. júna Kaštieľ Dolná Krupá, nádvorie

Len na skok od Trnavy sa uskutoční lákavá akcia s názvom Slávnosť ruží. Hudobné múzeum v Dolnej Krupej opäť pripravilo podujatie na počesť „ružovej“ grófky Márie Henriety Chotekovej. Návštevníci si budú môcť vychutnať napríklad slávnostný sprievod, výstavu ruží, divadelné predstavenie Ružové tŕnie, trnavský spevokol Bradlan, rozprávku v parku, večernú zábavu pri cimbalovej hudbe, vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu ružu ale aj ochutnávku vín, či program šikovné ruky, kde remeselníci predvedú svoje umenie. V rámci podujatia budú sprístupnené expozičné a výstavné priestory kaštieľa i pamätná izba Ludwiga van Beethovena. Bohatý program odštartuje v sobotu od 12.30 hod. a v nedeľu o 9.00 hodine.

Zahradníctvo: Rodinný priateľ

4. júna o 17:15 hod., Paulínska 1, 917 01 Trnava

Zlákať vás môže aj film. Rodinný priateľ je prvým z filmov z trilógie Záhradníctvo, rodinnej ságy, ktorá časovo predchádza kultovej snímke Pelíšky. Tri mladé ženy (Aňa Geislerová, Gabriela Míčová, Klára Melíšková) a ich dve deti (Samuel Budiman a Josefína Marková) čakajú počas nemeckej okupácie na návrat svojich väznených mužov a otcov (Martin Finger a Jiří Macháček). Vojnou vynútenému rodinnému spoločenstvu zatiaľ obetavo pomáha rodinný priateľ, lekár Jiří (Ondřej Sokol). Film je príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená. Rozpráva príbeh o vernosti, túžbe, vine a láske, o odchodoch a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Je to rodinný portrét videný pohľadom žien, ktoré dal dohromady sám osud.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM