Monika Hanigovská Kultúra

Nechať si ich ujsť by bola škoda: 8 parádnych akcií, ktoré sa chystajú v Trnave a okolí

V Trnave a okolí to bude žiť akciami aj v najbližšom období. Z chystaných podujatí sme vybrali rovných osem, ktoré rozhodne odporúčame zažiť. Necháte sa pozvať?

Ilustračný obrázok k článku Nechať si ich ujsť by bola škoda: 8 parádnych akcií, ktoré sa chystajú v Trnave a okolí
Foto: Erik Bojničan

Trnavská brána

Aj tento rok sa v našom meste uskutoční folklórny festival Trnavská brána. Akcia sľubuje celý rad folklórnych vystúpení, zážitkov, ponúkne taktiež novinky. Návštevníci si budú môcť vychutnať bohatý program na niekoľkých miestach. Tohtoročný 16. ročník sa uskutoční od štvrtka 17. augusta do nedele 20. augusta.

Jarmok Ľudových Remesiel

Súčasťou Trnavskej brány bude aj tzv. Jarmok Ľudových Remesiel, ktorý otvorí svoje brány na námestí Dolné Bašty. Ako uvádza organizátor akcie, jarmok ponúkne krásnu ukážku ľudových remesiel. Nechajte si popásť oči na tradičných technikách a postupoch. Na svoje si však prídu aj deti. Najmenší sa budú môcť povoziť na originálnom drevenom kolotoči, poháňanom výhradne ľudskou silou. Jarmok Ľudových Remesiel si budete môcť vychutnať 18. – 20. augusta, v čase od 10.00 – 21.00 hodiny.

Známe hudobné mená v neďalekej dedinke

Aj v neďalekých Trebaticiach bude onedlho veselo. V dedinke už 18. – 20. augusta odštartuje podujatie s názvom Trebatické hody 2017. A program bude naozaj parádny. V areáli AMK Trebatice sa predstaví Polemic, Iné Kafe, Slobodná Európa, Hex, Smola a Hrušky, Sematam, In Justice, Xindl X, Wanastowi vjecy, DJ stanley, Symfóbia, Konflikt, King Shaolin, Modus Memory a ZUNA Band. Lákavá akcia odštartuje už v piatok, 18. augusta o 16.00 hodine. V nedeľu, 20.augusta bude program pokračovať v tzv. Areáli zdravia Trebatice, kde sa od 19.00 do 24.00 hod. predstaví ZUNA Band.

Až do rána bieleho…

Len na skok a môžete si užiť nefalšovanú zábavu. Reč je o Chtelnických hodoch 2017, ktoré vypuknú už tento piatok, 18. augusta o 21.00 hodine na tamojšom futbalovom štadióne. Zábava bude pokračovať aj v sobotu, 19. augusta a podľa slov organizátorov, bude sa zabávať až do rána bieleho. Počas dvoch dní bude spoza mixpultu baviť dvojka DJ VLADYS & DJ DODI.

Cibuľové slávnosti

Len približne dvadsať minút od nášho mesta si môžete užiť zaujímavé slávnosti. V obci Madunice sa totiž uskutočnia tzv. Cibuľové slávnosti 2017. Trojdňová udalosť prinesie napríklad súťaže, galaprogram, bubeníkov, či ohňostroj. Nenechajte si ujsť ani cibuľový rekord a súťaž o najväčšiu cibuľu.

Akcia poteší aj milovníkov hudby. Počas Cibuľových slávností sa divákom predstaví napríklad Kmeťoband, tanečné trnavské štúdio Alegria, huslové dievčenské trio G – Strinx. Na svoje si prídu aj naši najmenší. Pripravené bude maľovanie na tvár, trampolína, tvorivé dielne a nafukovadlá. A kedy sa uskutoční spomínaná akcia? Cibuľové slávnosti odštartujú taktiež už v tento piatok, 18. augusta o 20.00 hodine v tamojšom amfiteátri. Ďalšie atrakcie tejto akcie si budete môcť vychutnať aj 19. a 20. augusta.

Pivo potokom

Milovníci zlatistého moku, máte sa na čo tešiť. Trnavská 13 a mesto Trnava pozývajú na dvojdňovú akciu s názvom Slávnosti piva 2017. Tá sa uskutoční v promenáde. Na svoje si prídu aj milovníci jedla, tešiť sa môžete na všakovaké chutné pivné špeciality a pochutiny k pivu, ktoré zaplnia vaše žalúdky. V ponuke však nebude chýbať napríklad ani tradičný guláš, cigánska, či podplamenník. Slávnosti piva prinesú do sadu Antona Bernoláka aj kus dávnej histórie nášho mesta. Pripomenieme si totiž udalosť, ktorá siaha až do roku 1419, kedy dostalo mesto Trnava od kráľa Žigmunda výsadu variť a predávať pivo.

Katarínka aj za svetla lampášov

Bude to zážitok. Združenie Zachráňme hrady a dobrovoľníci z projektu Katarínka pripravili 19. augusta pre návštevníkov podujatie s názvom Noc hradov a zrúcanín na Katarínke. Nechajte sa zlákať bohatým programom, ktorý odštartuje už 18.45 hod. Ako uvádza organizátor akcie podujatie Noc hradov a zrúcanín na Katarínke otvorí bohoslužba, po nej si budú môcť poslucháči vychutnať barokový koncert. Zážitkom bude aj napríklad nočné sprevádzanie Katarínkou za svetla lampášov, fakieľ a sviečok. Predpokladané ukončenie podujatia bude o 23.00 hodine.

Príbeh slávnej bitky

Nechajte sa vtiahnuť do dávnej histórie. OZ na záchranu Neogotického kaštieľa v Galante a Fringia pozýva 26. augusta na dvojdňové podujatie s názvom Bitka pri Veľkých Vozokanoch – Slávny rod Esterházy de Galantha. Ako uvádza organizátor akcie, na podujatí spoznáme príbeh slávnej bitky, kde hrdinsky zahynuli štyria Esterházyovci. Dvojdňový program, plný remesiel, histórie a krásnej hudby si budeme môcť vychutnať v parku pri Neogotickom kaštieli v Galante.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM