Krimi Futbal

NECHUTNÝ incident po futbalovom derby: Fanúšik NAPADOL policajta, padli aj vyhrážky!

Nedeľné derby medzi trnavským Spartakom a bratislavským Slovanom sa nezaobišlo bez problémov.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÝ incident po futbalovom derby: Fanúšik NAPADOL policajta, padli aj vyhrážky!
8
Galéria

Hoci sa príchod fanúšikov Slovana na trnavský štadión zaobišiel bez hromadného narušenia verejného poriadku, krátko pred začiatkom zápasu polícia dokumentovala prvý priestupok a udalosť v sektore hosťujúcich fanúšikov.

Pyrotechnika aj útok na policajta

„Celkovo sme zadokumentovali 6 incidentov, z toho 5 udalostí sme riešili ako priestupok a 1 s podozrením na trestný čin útoku na verejného činiteľa,“ informuje polícia.

38-ročný fanúšik Slovana nemal rešpektovať výzvu organizátora. Policajti mu preto v zmysle zákona o športových podujatiach „naparili“ 500-eurovú pokutu.

Derby sa nevyhlo ani pyrotechnike, ktorá je na športových podujatiach zakázaná. „Pred zápasom oznámil muž, že na tribúne hostí našiel predmet s podozrením na zakázanú pyrotechniku. Policajti všetko zaistili a pyrotechnici po prehliadke určili, že ide o dymovnice. Udalosť sme zadokumentovali ako priestupok proti diváckemu násiliu,“ prezradila trnavská krajská polícia.

Prečítajte si tiež

Muži zákona evidujú aj moment z 58. minúty zápasu, kedy bola zakázaná pyrotechnika použitá aj v sektore domácich. 23-ročná žena z domáceho sektora sa obrátila na políciu s tým, že jej niekto prepálil svetlicou bundu a mikinu.

Zaútočil na policajta?

Pri odchode Slovanistov na vlak došlo k poškodeniu sklenej výplne na vlakovej stanici. „Z priestupku proti majetku je podozrivý 26-ročný Bratislavčan. Policajti osobu obmedzili na osobnej slobode, predviedli na policajnú stanicu a vec zadokumentovali. Pri služobnom zákroku došlo k zraneniu zasahujúceho policajta, ktorý bol v nemocnici jednorazovo ošetrený,“ prezradila polícia.

Poriadna dráma nastala priamo na vlakovej stanici. Z útoku na verejného činiteľa je podozrivý 29-ročný Bratislavčan.

„Na vlakovej stanici, pri presune na vlak, najskôr slovne a neskôr fyzicky napadol policajta, ktorému sa vyhrážal usmrtením pre výkon právomoci verejného činiteľa. Policajti muža spacifikovali a predviedli na políciu. Muž bol podrobený po zákroku dychovej skúške na alkohol, v dychu mal 2 promile. Policajti ho umiestnili do cely policajného zaistenia a po vytriezvení vykoná polícia s podozrivým ďalšie procesné úkony,“ opisuje udalosti trnavská krajská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

NEDEĽNÝ FUTBAL V TRNAVE: ZAKÁZANÁ PYROTECHNIKA A ÚTOK NA POLICAJTA Hoci sa príchod fanúšikov Slovana na trnavský...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Monday, September 19, 2022
Polícia počas derby medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM