Erik Bojničan Krimi

Nehody v našom kraji za posledný mesiac: Najkritickejším dňom je...

Počet dopravných nehôd je podľa polície porovnateľný s minulým rokom. Zvýšil sa však tragických nehôd. Ktorý deň je najkritickejší?

Ilustračný obrázok k článku Nehody v našom kraji za posledný mesiac: Najkritickejším dňom je...
Foto: Eva Viestová

Podľa hovorkyne krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Martiny Kredatusovej polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v mesiaci február 78 dopravných nehôd, pričom ich počet sa oproti minuloročnému februáru nezmenil. Najviac nehôd bolo podľa nej zaznamenaných v okrese Trnava (23), v okrese Senica ich bolo 15, po 13 dopravných nehôd bolo zaevidovaných v okresoch Dunajská Streda a Galanta, po 5 dopravných nehôd v okresoch Hlohovec a Piešťany a 4 dopravné nehody v okrese Skalica.

Kedy najčastejšie a z akých príčin?

Hlavnou príčinou nehodovosti na cestách v Trnavskom kraji bolo podľa Kredatusovej porušenie povinnosti vodiča, nasleduje nedovolená rýchlosť jazdy a nesprávny spôsob jazdy a najčastejším miestom bola obec. „Najbezpečnejšími cestami s dvomi nehodami bola diaľnica D1 a tiež rýchlostná cesta R1. Najviac nehôd sa stalo cez deň od 08:00 do 20:00 a kritickým dňom bol pondelok,“ upresnila policajná hovorkyňa.

Požitie alkoholu pri dopravných nehodách polícia podľa Kredatusovej zistila v 6 prípadoch, je to o 12 menej ako vlani. Takmer všetky nehody zavinili vodiči motorových vozidiel. „Dve nehody spôsobili cyklisti, chodci v tomto mesiaci nezavinili žiadnu dopravnú nehodu,“ dodala hovorkyňa.

Počet úmrtí na ceste je vyšší

Pri dopravných nehodách podľa Kredatusovej zomreli 4 ľudia, čo je o dvoch viac ako vlani. Dve osoby zahynuli v okrese Dunajská Streda, jedna v okrese Hlohovec a jedna v Skalici. 5 osôb sa ťažko zranilo, ľahké zranenia utrpelo 27 osôb.

„V súvislosti s čoraz častejším výskytom cyklistov a motorkárov polícia apeluje na účastníkov cestnej premávky k väčšej vzájomnej všímavosti a ohľaduplnosti. Dbať na zásadu vidieť a byť videný a dodržiavať všetky predpisy. Nezabúdajte, že na jazdu sa treba 100% sústrediť a že jazda autom je považovaná za prácu, nie za relax,“ informuje hovorkyňa.

Polícia bude podľa Kradatusovaj aj naďalej dôsledne dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, zameria sa najmä na úseky, ktoré z analýz vyplynuli ako menej bezpečné.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM