Aktualizované Dominika Handzušová Futbal

Nehrá sa doma ale atmosféra bude domáca: Odveta so St. Johnstone vypredaná!

Pred odvetným zápasom 3. predkola Európskej ligy má Spartak jasný cieľ. Postúpiť do play-off o skupinovú fázu. Tréner Jarábek postaví do duelu víťaznú jedenástku. Trnavčanov bude hnať dopredu plný dom.

Ilustračný obrázok k článku Nehrá sa doma ale atmosféra bude domáca: Odveta so St. Johnstone vypredaná!
Zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava uhrali v prvom zápase povzbudivý výsledok 2:1. Svoje kvality chcú potvrdiť aj v repríze. „S tímom urobíme všetko pre to, aby sme boli v tomto dvojzápase úspešnejší,“ vyhlásil tréner Juraj Jarábek. Duel je na programe vo štvrtok 7. augusta o 19.30 h na štadióne v Zlatých Moravciach, kde už Spartak oslavoval postup cez maltský Hibernians i gruzínske Zestafoni. V priamom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke.

Zaplnené do posledného miesta

Aj keď „bílí andeli“ nenastúpia na domácom trnavskom ihrisku, môžu sa tešiť na domácu atmosféru. Už v utorok popoludní sa totiž vypredali posledné vstupenky, ďalšie sa nebudú dať kúpiť ani priamo na štadióne ViOn-u. V hľadisku bude asi 4000 priaznivcov.

„Som veľmi rád, že bude vypredané a že tu budeme mať atmosféru, aká bola na prvom zápase v Škótsku. V takejto fáze sa už musia meniť priority, takže prvoradý je postup cez tohto súpera do ďalšej fázy a samozrejme Európska liga má teraz prednosť pred Fortuna ligou. Hrať play off s najlepšími tímami Európy je pre nás veľkým lákadlom,“ uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii hlavný kouč.

Zostava bez zmeny

Jeho zverenci dosiahli v Škótsku kvalitný výsledok pred odvetou, ale predviedli aj atraktívny futbal a najmä v prvom dejstve mali hru jasne pod kontrolou. Aj preto sa Jarábek rozhodol, že v Zlatých Moravciach postaví od začiatku rovnakú jedenástku. „Víťazná zostava sa nemá meniť, takže nastúpime rovnako ako tam. Aj keď je ešte pár dní do zápasu a môže do toho vstúpiť nejaké zranenie.“

Tréner nemôže na odvetný duel počítať s ľavým stredopoliarom Jánom Chovancom, ktorý sa zranil a s tímom ani necestoval. Dlhodobo zranený je Kamil Kuzma, otázny je štart ďalšieho stredopoliara Jána Vlaska. „Toho trápi zadný stehenný sval, no mal by byť k dispozícii. Ostatní hráči by mali byť v poriadku,“ dodal tréner.

Tréning a tlačovka Spartaka
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM