Rôzne

Neminuli ani CENT: Letná Zóna bez peňazí v Trnave prilákala stovky zvedavcov

Do Trnavy sa vrátila obľúbená Zóna bez peňazí. Najväčší záujem bol o letné oblečenie, hračky a potreby do školy.

Ilustračný obrázok k článku Neminuli ani CENT: Letná Zóna bez peňazí v Trnave prilákala stovky zvedavcov
Zdroj: Facebook.com/Zóna bez peňazí v Trnave

Stovky častí oblečenia, desiatky kníh či potrieb do domácnosti zmenili v Trnave počas sobotnej (18. 6.) Letnej zóny bez peňazí svojich majiteľov. V priestoroch Gymnázia Jána Hollého podujatie po dvojročnej prestávke vplyvom pandémie zorganizovali dobrovoľníci, informovala vedúca projektu Andrea Bánová.

Nový impulz

Princíp zóny zostáva zachovaný – darcovia prinesú a záujemcovia si odnesú bezplatne akékoľvek množstvo. „Zakaždým nám veľa Trnavčanov prinesie veci, ktoré sú zachovalé, ale v domácnostiach už navyše,“ povedala.

Na toto pokračovanie dostala zóna nový impulz, a to v súvislosti s prítomnosťou ukrajinských odídencov v Trnave a okolí. „Mali sme záujem, aby aj oni prišli, dali sme si do ukrajinčiny preložiť aj náš plagát, ktorý sme distribuovali. Na naše pozvanie reagovali,“ uviedla Bánová.

Prečítajte si tiež

Dobré zázemie

Väčšinou sa mamy s deťmi zaujímali o letné oblečenie, hračky a potreby do školy.

Zóna bez peňazí sa na gymnázium presťahovala pred niekoľkými rokmi po rôznych zastávkach v centre Trnavy. „Máme tu dobré zázemie, vedenie vychádza potrebám akcie v ústrety a študenti aj pedagógovia sa radi zapájajú do tejto činnosti. Rada rodičov i žiacka rada uvoľnili dokonca prostriedky na réžiu a Trnavčania už vedia, kam ísť,“ doplnila Bánová.

Iniciatívu ocenil pred časom aj Trnavský samosprávny kraj 2. miestom v súťaži Ekologický čin roka za kreatívnu a inšpiratívnu aktivitu v oblasti životného prostredia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM