Lucia Lauková Správy

Nenechajte si ujsť prehliadky Trnavských hradieb: Sprievodca priblíži ich históriu

Prehliadka s názvom Trnavské hradby potrvá približne 90 minút a sprievodca porozpráva návštevníkom o histórii a príbehoch stredovekého opevnenia, ktoré malo kedysi dĺžku približne tri kilometre.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť prehliadky Trnavských hradieb: Sprievodca priblíži ich históriu
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Súčasťou tohtoročných Trnavských dní bude aj bezplatná prehliadka stredovekých hradieb Trnavy. Môžete ju absolvovať v sobotu 23. septembra­.o 10.00 alebo o 14.00 h.

„Prehliadka s názvom Trnavské hradby potrvá približne 90 minút a sprievodca porozpráva návštevníkom o histórii a príbehoch stredovekého opevnenia, ktoré malo kedysi dĺžku približne tri kilometre,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

„Hradby sú niečo obrovské a veľkolepé. Návštevníci mesta ich však často prehliadnu pre bohatú sakrálnu históriu mesta. V skutočnosti ide o výnimočný komplex, a to nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe,“ priblížil Slavomír Dzvoník, sprievodca cestovného ruchu.

Trasa prehliadky

Trasa prehliadky sa začne pri mestskej veži, odkiaľ povedie k Bernolákovej bráne, odtiaľ k Bašte pri Bernolákovej bráne a bude pokračovať po Štefánikovej ulici smerom na Rybníkovú až k replike historického trebuchetu. Cestou späť návštevníci prejdú okolo severnej veže po Michalskej ulici, ktorá sa nachádza za Bazilikou sv. Mikuláša.

Prehliadky sú bezplatné a budú súčasťou Trnavských dní, ktoré každoročne vítajú vzácnych hostí – rodákov z Trnavy, ktorí sa uplatnili doma aj v zahraničí.

Pripomínajú významné výročia, ktoré Trnavu zviditeľnili a natrvalo zapísali do dejín európskej i svetovej kultúry. Tento rok sa konajú od piatku 22. do nedele 24. septembra 2023.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM