Monika Hanigovská Rôzne

Nepozdáva sa vám záhon na Trojičnom námestí? Na svoju krásu ešte čaká

Obľúbená atrakcia v srdci mesta sa má ešte len stať „kvetinovou kráskou“ v rozpuku. Záhon sa bude môcť hrdiť tromi NAJ.

Ilustračný obrázok k článku Nepozdáva sa vám záhon na Trojičnom námestí? Na svoju krásu ešte čaká
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčania sa nedávno dočkali mobilného kvetinového záhonu. Táto, už dnes farebná a voňavá tradícia sa prvýkrát predstavila domácim a návštevníkom mesta v roku 2014.

Tohtoročný záhon na svoju krásu doslovne ešte len čaká. Kvetinový koberec sa postupne farebne rozprestrie na takmer dvesto dvadsiatich metroch štvorcových. Vychutnať si budeme môcť približne 1 020 rozkvitnutých sadeníc trvaliek.

Tohtoročný kvetinový záhon, ak mu dopraje počasie, sa bude môcť popýšiť rovnou trojicou naj.

„Je najväčší, najpestrejší a s najväčším počtom kvetov spomedzi všetkých záhonov, ktoré v uplynulých štyroch letných sezónach krášlili historické centrum mesta," informuje radnica na svojom webe.

Premyslené prechody kvetov

Obdivovať v záhone budeme množstvo kvetov, ktoré budú vytvárať aj prechody. „Farebný základ dvoch najväčších kvetinových plôch vytvoria modrofialové šalvie. Jedna časť bude s pomocou železníkov argentínskych a fialovo-ružových liatier tónovaná viac do fialova, jej náprotivok zase do ružova,“ informuje ďalej radnica v správe.

Najkrajšie kvetné kúsky nájdeme na druhej strane záhonu. Tu do krásy vyrastú druhy echinaceí a rudbeckií, monardy a ľaliovky v oranžovej a žltej farby.

Prechody medzi jednotlivými odtieňmi opticky zjemnia biele aj ružové gaury a perovec. Mesto ďalej informovalo, že zavlažovanie záhonu bude zabezpečené.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM