Dominika Handzušová Krimi

Nepríjemný incident na sídlisku: Dvom mužom (30 a 34) hrozí až 8 rokov

Polícia obvinila dvoch mužov (30 a 34) zo zločinu lúpeže. Starší z dvojice skončil vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemný incident na sídlisku: Dvom mužom (30 a 34) hrozí až 8 rokov
Zdroj: TASR

Podľa polície si dvojica v piatok vytipovala v trnavskej herni Trnavčana (53). „Muža v skorých ranných hodinách prenasledovali a v blízkosti záhradkárskej oblasti na sídlisku Linčianska ho prepadli. Najskôr od neho žiadali cigaretu, no potom ho sotili na zem, kde ho fyzicky napadli,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Vzali mu peňaženku

Po útoku mu podľa jej slov zobrali peňaženku, v ktorej mal osobné doklady a 115 eur v hotovosti, a ušli. Prepadnutý muž ihneď kontaktoval linku 158. „Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky na základe popisu zadržali jedného z páchateľov a predviedli ho pred vyšetrovateľa. Svedeckými výpoveďami bol usvedčený z lúpeže aj druhý z dvojice,“ dodala hovorkyňa.

Starší skončil vo väzbe

Vyšetrovateľ oboch zadržaných obvinil a na jedného z nich spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. „Policajná hliadka obvineného Mareka L. zo Zavara eskortovala v nedeľu do ústavu na výkon väzby,“ uzavrela Linkešová. Mužom hrozí za lúpež trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM