Monika Hanigovská Krimi

Nešťastia na trnavských cestách: Zranený chodec na priechode aj alkohol za volantom

Prvý júnový víkend priniesol dopravné nehody. Na priechode narazilo auto do chodca. Ďalšiu nehodu spôsobil Trnavčan, ktorý nezvládol riadenie a narazil do stĺpu.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastia na trnavských cestách: Zranený chodec na priechode aj alkohol za volantom
Zdroj: TASR

Dopravná polícia zasahovala cez víkend v Trnave, konkrétne v sobotu (2. júna) sa stali nehody na našich cestách. Informovala o tom Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

„Na Ulici Špačinskej v Trnave došlo v sobotu, 2. júna o 10.36 hod. k dopravnej nehode na priechode pre chodcov. 33 -ročný vodič na aute VW Passat nedobrzdil a narazil do auta pred ním,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Nárazom do auta Ford Ka došlo podľa slov hovorkyne vzápätí k zraneniu 28 – ročného chodca, ktorý bol nakoniec jednorazovo ošetrený. Nehoda sa zaobišla bez alkoholu.

Narazil do stĺpu osvetlenia

Krátko pred polnocou dokumentovali policajti v sobotu dopravnú nehodu s alkoholom. „21 ročný Trnavčan išiel na aute VW Passat po Ul. B. Smetanu smerom na Ul. J. Bottu. Pri prejazde ľavotočivou zákrutou nezvládol riadenie a narazil do stĺpu pouličného osvetlenia,“ uviedla M. Linkešová, pričom podľa jej slov mu po nehode policajti namerali 0,41 mg/l alkoholu v dychu a zadržali mu vodičský preukaz.

Polícia apeluje na všetkých vodičov, mužov aj ženy, aby nepodceňovali horúce letné počasie a na jazdu sa sústredili. „Únava za volantom, strata koncentrácie ale v neposlednom rade aj neznalosť cesty môže zapríčiniť dopravné nehody,“ doplnila hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM