Monika Hanigovská Rôzne

Nestihli ste sledovať najdôležitejšie udalosti v Trnave? Vybrali sme rovnú NAJ päťku

Trnava žila opäť zaujímavosťami. Nepremeškajte naj správy, ktoré sa udiali počas týždňa v našom Malom Ríme.

Ilustračný obrázok k článku Nestihli ste sledovať najdôležitejšie udalosti v Trnave? Vybrali sme rovnú NAJ päťku
Zdroj: TASR

Prvé novoročné bábätko

Prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo v trnavskej fakultnej nemocnici v roku 2018 je dievčatko. Na svet prišlo desať minút po šiestej hodine ráno. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Aneta Raciková, pôrod bol bezproblémový.

Viskupič odvolal riaditeľa trnavskej školy

Predchádzajúci predseda T. Mikuš návrh zamietol a riaditeľa ponechal. J.Viskupič však odklepol návrh hlavnej školskej inšpektorky z apríla 2017 a Ľudovíta Škrabáka odvolal. Prečítajte si podrobnosti.

Zoznámte sa s ňou bližšie

Takpovediac sa ohlásila na svet skôr. Andrea sa stala vôbec prvou Trnavčankou v novom roku. Zoznámte sa s uzlíkom šťastia manželov Kučerových, FOTO.

Nové prezenčné video mesta

Trvá len o čosi viac ako minútu. Napriek tomu sa doň zmestilo množstvo celoročných lákavých aktivít ale aj krás mesta. Radnica uverejnila nové imidžové video Trnavy. To musíte vidieť na vlastné oči.

Vzácna listina

Trnavské múzeum vlastní vzácne faksimile. Je ňou listina, ktorou Belo IV. povýšil Trnavu na prvé slobodné kráľovské mesto na Slovensku vôbec. „Listina je jedinečným dokladom o vysokom stupni vlastnej samosprávy obyvateľov Trnavy v 13. storočí, svedčí o ich právach a výsadách, upravuje ich vzťah k panovníkovi, šľachte i cirkvi. Najvyšším zástupcom trnavských mešťanov sa stal volený richtár,“ uviedla Lucia Duchoňová zo ZsM. Popri trnavskom Štátnom archíve sa tak tamojšie múzeum stalo miestom, kde sa možno stretnúť s výsadnou listinou uhorského kráľa Bela IV.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM