han Správy

NEVYHADZUJTE cestovný lístok! Vďaka nemu sa dostanete v Trnave na zaujímavé miesta

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Výsledkom toho je zaujímavá odmena pre obyvateľov. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku NEVYHADZUJTE cestovný lístok! Vďaka nemu sa dostanete v Trnave na zaujímavé miesta
Zdroj: imhd.sk/tt

Ľudia budú môcť vymeniť cestovný lístok za kultúrny zážitok alebo cestovať v prímestských autobusoch počas jedného dňa bezplatne.

Na lístok sa dostanete sem

Premiérovo majú cestujúci možnosť voľného vstupu do krajských kultúrnych inštitúcií. V šiestich múzeách, štyroch knižniciach a dvoch galériách sa až do 16. októbra stačí preukázať cestovným lístkom s dátumom medzi 16. a 22. septembrom.

„Rozvoj ekologických a nemotorových foriem dopravy je jedna zo župných i globálnych výziev. Zavádzame inovácie vo verejnej autobusovej doprave, čím prispievame k jej zatraktívňovaniu. Ľudia využívajú najmä službu Autobus na zavolanie či rodinný cestovný lístok za symbolické euro. Tradičné zapojenie sa do Európskeho týždňa mobility je prvýkrát prepojené s kultúrnym vyžitím,“ povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

O týždeň sa jazdí zadarmo

Záver Európskeho týždňa mobility pripadá na Medzinárodný deň bez áut. V utorok 22. septembra tak budú ľudia môcť cestovať v kraji autobusmi prímestskej dopravy bezplatne, ak sa preukážu platným vodičským preukazom. V Trnavskom kraji pripravujú aj projekty s využitím kolobežiek. „Dúfam, že v krátkom čase budeme môcť oznámiť ďalšie menšie sídla, ktoré tento typ dopravy dokážu prevádzkovať aj na úrovni menších miest, nielen v krajskom meste,“ informoval predseda TTSK.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM