Dominika Handzušová Samospráva

Nie ste spokojní s chystaným cestovným poriadkom? Môžete ho upraviť

Trnavský samosprávny kraj zverejnil návrh cestovných poriadkov na nové obdobie platnosti. Je možné ich pripomienkovať do 15. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Nie ste spokojní s chystaným cestovným poriadkom? Môžete ho upraviť
Zdroj: Webnoviny.sk

Do 15. októbra budú na stránke Trnavského samosprávneho kraja v sekcii doprava zverejnené návrhy nových cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy. Platiť má v období 2014/2015. Cestujúca verejnosť ich môže ešte pred uvedením do platnosti (14. decembra 2014) pripomienkovať.

Dohodnúť sa musia obce

„Trnavský samosprávny kraj žiada o dôsledné zváženie požiadaviek a súčinnosť so zástupcami ostatných obcí vzájomným rokovaním, nakoľko každá linka zabezpečuje dopravné spojenie z viacerých obcí, výsledkom ktorého bude zosúladenie jednotlivých požiadaviek a ich spoločná formulácia. V prípade zasielania protichodných požiadaviek bez diskusie a vzájomnej dohody, nie je možné takéto požiadavky zapracovať do nových cestovných poriadkov tak, aby splnili svoj účel,“ upozorňuje kraj. Vzhľadom na to je potrebné žiadosti zasielať nielen príslušnému dopravcovi, ale aj odboru dopravnej politiky Trnavského samosprávneho kra­ja.

„Zavedenie nového spoja je možné realizovať len v prípade, že sa zástupcovia jednotlivých obcí na základe vzájomného rokovania dohodnú a budú na novozavedenom spoji, po odsúhlasení Trnavským samosprávnym krajom a uzatvorení zmluvy, uhrádzať vzniknutú stratu, prípadne jej časť spolufinancova­ním,“ informuje o ďalšej z podmienok kraj.

Kam posielať požiadavky?

Vaše požiadavky môžete zasielať do 15. októbra e-mailom, prípadne písomne dopravcovi, ktorý zabezpečuje svojimi linkami dopravnú obslužnosť vašej obce a na vedomie Trnavskému samosprávnemu kraju, odboru dopravnej politiky. V termíne od 16. októbra do 3. novembra budú spracované reálne požiadavky. Po prerokovaní a odsúhlasení zástupcami Úradu Trnavského samosprávneho kraja budú zapracované do nových cestovných poriadkov. Na požiadavky doručené po stanovenom termíne nebude prihliadnuté.

Adresa dopravcu zabezpečujúceho verejnú pravidelnú prímestskú autobusovú dopravu v Územnom obvode Trnavského samosprávneho kraja, okres Trnava, na ktorú treba zaslať požiadavky:

SAD Trnava, a.s.

Nitrianska 5
917 54 Trnava
e-mail: doprava@sadtrnava.sk
zabezpečuje linky začínajúce trojčíslím 203; 204; 205 a 207

Na vedomie:

Trnavský samosprávny kraj

Odbor dopravnej politiky
Starohájska 10
917 01 Trnava
e- mail: skvorakova.magda@trnava-vuc.sk

Návrh cestovných poriadkov spoločnosti SAD Trnava nájdete TU.
V súčasnosti platné cestovné poriadky spoločnosti SAD Trnava nájdete TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM