Júlia Vargová Rôzne

Niečo za niečo, alebo zdarma: Trnavčania sa môžu tešiť na Jesenný Barter Market

Barter Market mieri do Trnavy už po druhýkrát. Láka na výmenu oblečenia a (ne)užitočných vecí.

Ilustračný obrázok k článku Niečo za niečo, alebo zdarma: Trnavčania sa môžu tešiť na Jesenný Barter Market
Zdroj: TASR

Vymeňte svoje nepotrebné oblečenie a rôzne iné predmety za niečo, čo sa zrovna nehodí niekomu inému. Barter Market chce podporiť recykláciu i cirkulárnu ekonomiku, a poukázať na šetrnejší a udržateľnejší spôsob života.

Jesenný Barter Market sa uskutoční už cez víkend, v sobotu 28. septembra od 10:00 do 16:00 v Mariánskej sále na Františkánskej u­lici.

„Týmto spôsobom spoločne vdýchneme život zdanlivo nepotrebným predmetom, akými sú napríklad oblečenie, doplnky, drobné elektrické spotrebiče, trvanlivé potraviny, čistiace a hygienické potreby, spoločenské hry, rastliny či mnoho ďalších predmetov,“ informovalo OZ SaUvedom, ktoré je usporiadateľom podujatia s cieľom viesť ľudí k menšiemu plytvaniu zdrojmi a vzájomnej pomoci.

Ako informujú organizátori, okrem možnosti vzájomnej výmeny budú mať návštevníci možnosť spoznať šikovných ľudí z Trnavy a okolia s ich výrobkami a pomôcť Komunitnému montessori klubu Slniečko.

„Vďaka podpore Nadácie ZSE si pre návštevníkov usporiadatelia pripravili sprievodné akcie – dielničky a špeciálneho hosťa, Branislava Jobusa, ktorý príde predstaviť svoju knihu Zberný dvor,“ uvádza OZ SaUvedom.

„Prostredníctvom Barter Marketu tak spoločne prispejeme k udržateľnejšiemu spôsobu života, spoznáme a podporíme lokálnych predajcov, spojíme šikovných ľudí a dáme im možnosť vzájomnej spolupráce a v neposlednom rade možníme návštevníkom spoznať svoju komunitu a ľudí, ktorí jej pomáhajú a dať im možnosť podporiť ich,“ dodáva Občianske združenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM