Správy

Niekto NELEGÁLNE vyrúbal mestskú zeleň: Prípad už vyšetruje polícia!

Mesto Trnava sa obrátilo na políciu. Škody pri nelegálnom výrube medzi bytovkami totiž presiahli 3-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Niekto NELEGÁLNE vyrúbal mestskú zeleň: Prípad už vyšetruje polícia!
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Z času na čas sa stane, že občan prevezme aktivitu a neoprávnene zasiahne do mestskej zelene. Naposledy 17. novembra sme dostali podnet cez webovú stránku odkazprestaros­tu.sk o nelegálnom výrube a laickom orezaní drevín na mestskom pozemku pred bytovkami medzi Hlbokou a Bučianskou,“ informuje mesto Trnava.

Podnet preveril referát správy zelene. Ten po obhliadke vyhodnotil škody na približne 3 300 eur.

„Keďže presiahli hranicu 3 000 eur, skutok už nie je vnímaný len ako priestupok, ale ako trestný čin. Mesto ako poškodená strana sa preto obrátilo na Políciu SR, ktorá prípad vyšetruje,“ dodáva radnica.

Prečítajte si tiež

Dajte si pozor!

Mesto upozorňuje, že zásahy do zelene je potrebné vykonávať profesionálne, neodborný zákrok aj v dobrej viere môže drevinu nenávratne poškodiť a starostlivosť o zeleň v meste vykonávajú zazmluvnené firmy.

Samospráva pripomína, že nie je legálne žiadne samovoľné orezávanie drevín ani ich výrub vo verejnom priestore. Poškodzovať a ničiť dreviny zakazuje Zákon o ochrane prírody a krajiny.

„Pri väčších škodách môžu mať takto konajúci občania problémy so zákonom. Pritom nie je rozhodujúce, či je motiváciou len bezúčelný vandalizmus alebo snaha riešiť nejaký problém. To platí aj pri drevinách označených červenou bodkou, pri ktorých sa predpokladá budúci výrub. A výnimkou nie sú ani stromy, ktoré občania zasadili sami,“ dodáva mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Nelegálny výrub mestskej zelene
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM