Júlia Vargová Rôzne Šport

Nočný beh sa vracia do Trnavy: Trasa povedie okolo pamiatok Malého Ríma

Viac ako 200 účastníkov pobeží trasu dlhú 5,6 km priamo v centre mesta. Dráha povedie okolo známych trnavských pamiatok.

Ilustračný obrázok k článku Nočný beh sa vracia do Trnavy: Trasa povedie okolo pamiatok Malého Ríma
20
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Nočný beh Trnavou začína v pondelok 13. mája v neskorých večerných hodinách. Do mesta sa vracia po štyroch rokoch. Informoval o tom Peter Krajčovič z Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

„Tentokrát privíta viac ako 200 účastníkov. Trasa dlhá 5,6 km začína na Rybníkovej so štartom o 20:00,“ informuje univerzita a konkretizuje, že bežci budú pokračovať po Hlbokej, okolo Západoslovenského múzea smerom na Kapitulskú, popri Bazilike svätého Mikuláša na Hlavnú vedľa Mestskej veže. Odtiaľ na Hospodársku popri Bernolákovej bráne smerom na Františkánsku. Cieľ je opäť na Rybníkovej.

„Trasa je vhodná pre bežcov aj nebežcov. Cieľom je spojiť príjemné s užitočným. Beh je jeden z najlepších rekreačných športov a Trnava jedno z najkrajších miest na Slovensku. Netradičným nočným behom v centre mesta chceme ukázať, aké dôležité je aktívne športovať a zároveň ponúknuť krásu historického centra mesta vo večerných hodinách,“ približuje zámer podujatia Juliána Odziomková, vedúca Kabinetu eventov Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, ktorá podujatie organizuje spoločne so študentmi.

UCM Night run, ako sa nočný beh oficiálne nazýva, podporilo aj občianske združenie Bernohy, ktoré sa snaží o osvetu behu u širšej trnavskej verejnosti.

„Chceme inšpirovať ľudí a tým aj ich okolie k tomu, aby sa viac hýbali a zocelili tak svoje zdravie,“ dopĺňa Juraj Šintál, predseda občianskeho združenia. Cieľom podujatia je tiež priblížiť študentov verejnosti a ukázať obyvateľom Trnavy, že dokážu pre ich mesto usporiadať zaujímavú a prospešnú akciu.

Foto: ilustračné

Pozrite si atmosféru predchádzajúceho nočného behu vo fotogalérii.

UCM Night Run
20
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM