Monika Hanigovská Rôzne Správy

Nová fasáda divadla by mala zažiariť cez vianočné trhy: Všetko záleží od počasia

V predvianočnom čase by mohli Trnavčania uzrieť vynovenú tvár divadla. Ako nám prezradila riaditeľka tamojšieho kultúrneho stánku, budú musieť sledovať teplotu.

Ilustračný obrázok k článku Nová fasáda divadla by mala zažiariť cez vianočné trhy: Všetko záleží od počasia
Zdroj: TASR

Mnohí Trnavčania si už istý čas mohli všimnúť prebiehajúcu rekonštrukciu hlavnej fasády trnavského divadla. Práce na nej začali 15. augusta tohto roku, pričom na lešení vidieť kryciu plachtu aj v týchto dňoch.

Nová riaditeľka Divadla Jána Palárika v Trnave Zuzana Šajgalíková, prezradila pre náš spravodajský portál, kedy divadlo odhalí svoju novú podobu.

Na rekonštrukciu hlavnej fasády vyčlenil Trnavský samosprávny kraj viac ako 176-tisíc eur. Samotnej rekonštrukcii predchádzal architektonicko-historický, umelecko-historický výskum a 3D zameranie objektov divadla.

Trnavčania by sa mohli odhalenia novej fasády dočkať v najkrajšom období roku. Posledné slovo však bude mať aktuálne počasie.

„Ak všetko dobre pôjde a neklesne nám teplota pod 5 °C, tak by sme mali odhaliť novú fasádu počas vianočných trhov,“ prezradila Šajgalíková.

Práce budú pokračovať

Riaditeľka DJP v Trnave súčasne verí, že divadlo „prenesie“ svoju novú tvár aj do vnútorných priestorov. „Z divadelnej ulice ale aj z Trojičného námestia, dlhodobo dochádza k navĺhaniu tejto budovy, preto budeme obstarávať projekt sanácie vlhkosti,“ doplnila riaditeľka, pričom v tomto roku by mala byť vypracovaná projektová dokumentácia.

Trnavský samosprávny kraj v minulosti nechal vymeniť javiskovú podlahu, zmodernizoval pohon javiskovej točne, zrekonštruoval sociálne zariadenia a v tomto roku vymenil okná na budove divadla z Divadelnej ulice a Trojičného námestia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM