Monika Hanigovská Rôzne

Nové polopodzemné kontajnery na Družbe: Mesto vybralo dodávateľa

Radnica chce nové polopodzemné kontajnery. Najnovšie ich chce nechať osadiť na známom trnavskom sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Nové polopodzemné kontajnery na Družbe: Mesto vybralo dodávateľa
Zdroj: TASR

Mesto pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerov. Už v júni avizovalo, že chce nechať vybudovať na sídlisku Družba stojiská polopodzemných kontajnerov na komunálny a triedený odpad. Plány mesta sú už konkrétnejšie, radnica vybrala v týchto dňoch dodávateľa prác.

Predmetom zmluvy je realizácia 18 stojísk polopodzemných kontajnerov na komunálny a triedený odpad na sídlisku Družba v Trnave.

Celková cena za predmet zákazky bola stanovená na 417 144,16 eur.

Mesto sa podľa zmluvy dohodlo s trenčianskou spoločnosťou Redox – Enex. Trnava momentálne disponuje niekoľkými lokalitami, kde stoja polopodzemné kontajnery.

Radnica začala nahrádzať obyčajné kontajnery za polopodzemné pred dvoma rokmi. Mesto vidí množstvo výhod pri ich využívaní.

Mesto vidí výhody

„Polopodzemné kontajnery na zmesový odpad majú v porovnaní s obyčajnými približne päťkrát väčší objem, kontajnery na sklo, plasty a papier majú trikrát väčší objem. Sú vybavené senzormi, ktoré signalizujú mieru ich naplnenia, preto významne klesne frekvencia odvozu odpadkov na skládku a ušetria sa finančné prostriedky,“ informovalo mesto v priebehu roka. .

Výhodou, podľa slov radnice, je aj pomalší rozklad odpadu a neprítomnosť zápachu, pretože pod zemou je nižšia teplota ako na povrchu. Výhodu vidí aj v praktickom vyprázdňovaní. Kontajnery sa vyprázdňujú zospodu, vhadzovací otvor preto ostáva čistý.

Privítali by ste aj na vašom sídlisku polopodzemné kontajnery?

nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM