Dominika Handzušová Hokej

Nové posily sa predviedli bodmi: Gladiátori porazili Osemnástku

Zápas v Mikuláši medzi Osemnástkou a Trnavou priniesol veľa akcií a tak sa predviedli brankári na oboch stranách. Napriek dobrému výkonu reprezentácia inkasovala päťkrát a z výhry sa tešila Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Nové posily sa predviedli bodmi: Gladiátori porazili Osemnástku
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava je jedným z tímov, ktoré už s Osemnástkou v tejto sezóne dokázali stratiť body. Nič nenechala na náhodu a na dohrávku 7. kola nahradila zranených hráčov novými tvárami.

Dres s Gladiátorom na hrudi tak opäť po dlhšom čase obliekol Martin Kovaľ. Úspešnú premiéru si odkrútil odchovanec bratislavského hokeja so skúsenosťami z rôznych tímov Michal Glemba.

Okrem Ružinova hral v Slovane či Bystrici, ale aj vo Švédsku, MHL, v Prievidzi a Senici. V prvom stretnutí si pripísal hneď tri body, po dvoch góloch a asistencii.

Prvá tretina pre domácich

V úvode ale nebolo všetko jednoduché. Po tlaku Trnavy otvorili skóre domáci Slobodom. Snahy Gladiátorov ale pokračovali a napokon sa tešili z vyrovnania. Následne úradoval Kožiak a nepustil hostí do vedenia. To si naopak stiahli na svoju stranu mladíci v presilovke po góle Sádeckého.

Zvrat už nepustili

V druhej tretine už naplno prepukla trnavská produktivita. Šance mali aj domáci, ale Hála ich svojimi zákrokmi vynuloval. Trnava tak v presilovke vyrovnala a následne v krátkom slede prišli dva zlepené góly Glembu a Lisoňa. V 37. minúte sa Glemba tešil opäť, keď Kožiaka prekonal po trestnom strieľaní.

Posledná tretina už strelecky patrila Slovensku, ale skóre upraviť nedokázalo. V 45. minúte v bráne Hálu nahradil Petrovič, ten už si ale udržal čisté konto.

Slovensko u18 – HK Gladiators Trnava 2:5 (2:1, 0:4, 0:0)

Góly: 3. Sloboda (Horvath, Ondrušek), 15. Sádecký (Bodák) v presilovke – 12. Barinka (Glemba), 25. Bachratý (Hrbáčik, Demo) v presilovke, 29. Glemba (Barinka), 32. Lisoň (Čunderlík), 37. Glemba z trestného strieľania.

Vylúčenia: 3:5 na 2 min, navyše Vadovič TS seknutie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 38:38 (12:7, 14:24, 12:7). Rozhodovali: V. Snášel – Bednár, Gavalier. Diváci: 96

Slovensko: Kožiak – Vadovič, D. Trška, Kolesár, Pokorný, Mihalko, Bodák, Ad. Themár – Pataky, Sádecký, Hecl – Struška, Oško, Andrisík – Sloboda, Ondrušek, P. Horvath – L. Žiak.

Trnava: Hála (45. Petrovič) – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, U. Demo, Kubica – Lisoň, M. Čunderlík, Hluch – Glemba, Bachratý ml., P. Barinka – Kamenický, Hrbáčik, D. Božik – Závodský, Kovaľ, Rosa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM