Júlia Vargová Futbal Šport

Nové športovisko na Slávii: Dokončujú umelé ihrisko za viac ako 600-tisíc eur, FOTO

Práce by mali byť hotové do konca októbra, vyzerá to ale, že na Slávii si na futbalovom ihrisku s umelou trávou zašportujeme o niečo skôr.

Ilustračný obrázok k článku Nové športovisko na Slávii: Dokončujú umelé ihrisko za viac ako 600-tisíc eur, FOTO
7
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Revitalizácia športového areálu Slávia je v plnom prúde. Futbalové ihrisko rozmerov 105 × 68 metrov s umelým trávnikom si užijeme už čoskoro. Vyrastá neďaleko dvojhriska, ktoré bolo odovzdané do prevádzky len nedávno.

O zákazku Mesta Trnava sa uchádzali štyri firmy, no jeden z uchádzačov bol vylúčený. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola najnižšia cena, čo otvorilo dvere spoločnosti Benet Sport, s.r.o., ktorá by mala ihrisko dokončiť za približne 617-tisíc eur.

Práce finišujú, ihrisko lemuje päť metrov vysoké oplotenie. Pre vstup na hraciu plochu vozidlami údržby budú podľa zmluvy o dielo slúžiť dve bráničky.

„Čiarovaním ihriska je umožnené hrať na športovej ploche aj malý mládežnícky futbal na dvoch ihriskách o rozmeroch 68 × 47 m,“ uvádza sa v zmluve medzi mestom a zhotoviteľom.

Ihrisko má navrhnutý aj zavlažovací systém. Umelá tráva síce polievanie nepotrebuje, no zavlažovanie by malo slúžiť na optimalizáciu teploty a vlhkosti hracej plochy počas letných mesiacov.

Keďže sa jedná o umelý trávnik, hrať sa na ňom bude dať v lete aj v zime a vďaka umelému osvetleniu vo dne i v noci. To je navrhnuté na štyroch pätnásť-metrových stožiaroch.

Revitalizácia športového areálu Slávia: Futbalové ihrisko s umelou trávou
7
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM