Správy

Novinka, ktorá začne platiť od januára: Kredit na parkovanie pre návštevy sa ZVÝŠI

V novom roku bude platiť navýšený kredit pre návštevnícke parkovanie. Myslelo sa aj na ľudí, ktorí nevlastnia auto a ŤZP.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá začne platiť od januára: Kredit na parkovanie pre návštevy sa ZVÝŠI
Zdroj: Mesto Trnava

„Mestskí poslanci v utorok 13. decembra 2022 odhlasovali zmenu všeobecne záväzného nariadenia, ktoré definuje výšku kreditu na bezplatné parkovanie pre návštevy držiteľov parkovacích kariet Rezident zóny a Návšteva zóny,“ informuje mesto Trnava.

Dlhšie parkovanie návštev

Doterajšia výška kreditu bola 48 hodín na rok. V roku 2023 budú môcť držitelia parkovacích kariet poskytnúť návštevám dlhšie parkovanie.

„Ten, kto má v danej zóne trvalý pobyt (alebo prechodný a na trvalý pobyt je prihlásený inde v Trnave), si môže zakúpiť ročnú parkovaciu kartu Rezident zóny na prvé auto na byt iba za symbolické jedno euro. K nej dostane aj kredit pre svojich návštevníkov, ktorý bude od 1. januára 2023 už vo výške 100 hodín na rok,“ dodáva radnica.

Prečítajte si tiež

Mysleli aj na ďalších

Mesto upozornilo, že ľuďom, ktorí už kredit čerpajú, bude po Novom roku navýšený o zodpovedajúci počet hodín: „Napríklad, ak už držiteľ vyčerpal zo svojho kreditu desať hodín, bude jeho kredit po novom 90 hodín (100 mínus 10). Inak povedané, rozdiel medzi pôvodnou a novou výškou kreditu sa používateľovi pripočíta k jeho aktuálnemu zostatku (napr. 100 – 48 + x).“

A čo ak nevlastníte auto? Mesto myslelo aj na vás. Budete si môcť kúpiť parkovaciu kartu Návšteva zóny za jedno euro ročne. Váš kredit bude v takomto prípade až 150 hodín na rok.

„Mesto myslelo aj na ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorí sú odkázaní na osobnú asistenciu či opatrovanie, alebo im je poskytovaná domáca opatrovateľská služba. S kartou Návšteva zóny – ŤZP majú nárok až na 250 hodín ročne pre svojich opatrovateľov a iných návštevníkov. Rovnakú možnosť majú aj rodičia maloletých detí s ŤZP,“ dodáva magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM