Lucia Lauková Správy

Novinky na hrade Dobrá Voda: Plánujú rozšírenie ZVERINCA aj nové sedenie

Minizverinec na hrade Dobrá Voda rozšíria. Pre návštevníkov plánujú vyrobiť aj nové kompaktné sedenie.

Ilustračný obrázok k článku Novinky na hrade Dobrá Voda: Plánujú rozšírenie ZVERINCA aj nové sedenie
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Dobrovoľníci z druženia Renova plánujú zatraktívniť areál hradu Dobrá Voda. S projektom na rozšírenie zverinca a vytvorenie nového sedenia sa zapojili do župného participatívneho rozpočtu Tvoríme kraj.

„V celkovom hlasovaní verejnosti a deliberatívneho fóra ide o šiesty najlepšie hodnotení projekt v Trnavskom okrese, pričom realizáciu projektu podporíme sumou 4-tisíc eur,“ priblížil Trnavský samosprávny kraj.

Prečítajte si tiež

Domáce kamzíky aj lavičky

Projekt nadväzuje na už úspešne rozbehnutý projekt s minizverincom na hrade Dobrá Voda. „Tento by sme okrem južného predhradia chceli rozšíriť aj na západné predhradie. Minikozy = zaručene domáce kamzíky, skalnatý strmý priestor perfektne vyčistili od náletov. Zároveň sú celosezónne atrakciou pre návštevníkov, obzvlášť pre deti, keďže sa radi nechajú kŕmiť. Podobný strmý priestor, ktorý sa ťažko udržuje a bol by vhodný na takéto využitie, je aj v západnom predhradí,“ uvádza občianske združenie.

Okrem toho plánujú v západnej a východnej časti hradu dobudovať kvalitné lavičko-stolíky, ktoré návštevníkom doteraz chýbali. Súčasťou projektu je aj rozšírenie zverinca, ktorý je obľúbený u detí ale aj dospelých.

Celkovo bude v piatom ročníku župného participatívneho rozpočtu prerozdelená suma 150-tisíc eur, a to medzi najúspešnejších 30 občianskych a komunitných projektov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Novinky na hrade Dobrá Voda: Plánujú rozšírenie ZVERINCA aj nové sedenie
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM