Monika Hanigovská Rôzne

Nový rebríček transparentnosti miest: Trnava v skvelej forme

V Transparency International Slovensko zhodnotili transparentnosť v stovke najväčších slovenských miest. Medzi nimi sa ocitla aj Trnava. Pozrite sa, ako v rebríčku skončilo naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček transparentnosti miest:  Trnava v skvelej forme
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Hodnotenie transparentnosti 100 najväčších miest v Transparency International Slovensko sa dotklo aj Trnavy a to v kategórii s názvom Otvorená samospráva 2018.

„Hodnotenie Transparency International Slovensko (TIS) Otvorená samospráva 2018, ktoré zobrazuje úroveň transparentnosti, obsah a množstvo poskytovaných informácií, kvalitu protikorupčných mechanizmov a otvorenosť v informovaní u počtom obyvateľov 100 najväčších miestnych samospráv vychádza zo štyroch zdrojov dát,“ informuje o tom Transparency International.

Na prvej priečke kraľuje za rok 2018 mesto Vranov nad Topľou, druhé miesto získala Bratislava – Nové Mesto a trojku najlepšie hodnotených uzatvára mesto Rožňava. Naopak, na poslednom mieste, na samom chvoste skončilo mesto Humenné (100.miesto).

Trnava sa umiestnila zo 100 najväčších miest na 17. priečke, pričom si mesto vyslúžilo celkové hodnotenia za A -.

Trnava v podrobnostiach

Transparency International Slovensko zhodnotil mestu prístup k informáciám na 90 %, účasť verejnosti na rozhodovaní na 63 %, verejné obstarávanie na 72 %, predaj a prenájom majetku na 29 %, rozpočet a zmluvy na 100 %, dotácie a granty na 64 %, byty a zariadenia sociálnych služieb na 35 %, personálnu politiku na 36 %, etiku a konflikt záujmov na 51 %, územné plánovanie a stavebný úrad na 75 %, obecné podniky a organizácie na 57 %.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM