Správy

O občiansku poriadkovú službu je malý záujem: Trnava zopakuje výberové konanie

Mesto Trnava po troch mesiacoch opakuje výberové konanie na dve pracovné pozície zamestnancov miestnej občianskej poriadkovej služby.

Ilustračný obrázok k článku O občiansku poriadkovú službu je malý záujem: Trnava zopakuje výberové konanie
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Do 24. júla sa môžu prihlásiť záujemcovia, ktorí budú pôsobiť v problematických lokalitách na Linčianskej a na Malženickej ceste. Podmienkou, ako uvádza na svojom webe, je ukončená povinná školská dochádzka a bezúhonnosť.

Nesplnili kritériá

Prvé, aprílové kolo bolo podľa vedúcej odboru strategického plánovania a projektového manažmentu na trnavskej radnici Martiny Repčíkovej neúspešné.

„Neprihlásil sa očakávaný počet a ani neboli splnené kritériá,“ uviedla Repčíková pre TASR. Mesto má na daný účel k dispozícii z európskych štrukturálnych fondov čiastku 34 000 eur, čo umožňuje výkon práce zamestnancov viac ako jeden rok. Radnica má záujem o ľudí, ktorí poznajú lokality a majú prirodzený rešpekt ľudí, ktorí v oboch častiach Trnavy bývajú.

Prečítajte si tiež

Čo je ich úlohou?

Úlohou hliadky bude monitorovať a zaisťovať bezpečnosť detí a poriadok medzi nimi, poriadok medzi rodičmi sprevádzajúcimi deti do škôl, monitorovať oneskorený príchod školákov na vyučovanie, monitorovať pohyb a miesta stretávania sa maloletých detí a mládeže v podvečerných hodinách bez prítomnosti rodičov a viaceré ďalšie povinnosti. V súvislosti s dochádzkou žiakov do spádových škôl na uliciach Gorkého a Slovenského učeného tovarišstva bude hliadka nápomocná policajtom mestskej polície.

Zároveň sa od nich očakáva spolupráca pri preventívnych opatrenia na ochranu životného prostredia, ako monitorovanie a nahlasovanie prípadov nelegálnych skládok, upozorňovanie na dôsledky nesprávneho nakladania s odpadom, podporovanie obyvateľov v recyklácii či kontrola a edukácia obyvateľov zameraná na zákaz spaľovania komunálnych odpadov na voľnom priestranstve.

Pred dvoma rokmi Trnava získala na zriadenie poriadkovej služby nenávratný finančný príspevok viac ako 40 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM