Júlia Vargová Iné športy Šport

Obnovený nočný beh mal úspech: V Trnave pretekali stovky bežcov, FOTO a VIDEO

Viac ako 200 účastníkov súťažilo na trase dlhej 5,6 km priamo v centre mesta, na dráhe vedúcej okolo známych trnavských pamiatok.

Zdroj: Dnes24.sk

Nočný beh Trnavou sa do mesta vrátil po štyroch rokoch. UCM Night run tentokrát privítal viac ako 200 účastníkov. Tí počas druhého májového pondelka na trase dlhej 5,6 km so začiatkom na Rybníkovej odštartovali o 20:00. Podľa informácií z Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) bežci pokračovali po Hlbokej, okolo Západoslovenského múzea smerom na Kapitulskú, popri Bazilike svätého Mikuláša na Hlavnú vedľa Mestskej veže. Odtiaľ na Hospodársku popri Bernolákovej bráne smerom na Františkánsku. Cieľ bol opäť na Rybníkovej. Zúčastnení si pochvaľovali najmä výbornú organizáciu.

Cieľom podujatia bolo priblíženie študentov verejnosti. Chceli obyvateľom Trnavy ukázať, že dokážu pre ich mesto usporiadať zaujímavú a prospešnú akciu.

„Trasa je vhodná pre bežcov aj nebežcov. Cieľom je spojiť príjemné s užitočným. Beh je jeden z najlepších rekreačných športov a Trnava jedno z najkrajších miest na Slovensku. Netradičným nočným behom v centre mesta chceme ukázať, aké dôležité je aktívne športovať a zároveň ponúknuť krásu historického centra mesta vo večerných hodinách,“ priblížila zámer podujatia Juliána Odziomková, vedúca Kabinetu eventov Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, ktorá podujatie organizovala spoločne so študentmi.

UCM Night run, ako sa nočný beh oficiálne nazýva, podporilo aj občianske združenie Bernohy, ktoré sa snaží o osvetu behu u širšej trnavskej verejnosti. „Chceme inšpirovať ľudí a tým aj ich okolie k tomu, aby sa viac hýbali a zocelili tak svoje zdravie,“ dopĺňa Juraj Šintál, predseda občianskeho združenia.

Bežecké preteky UCM Night Run 2019
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM