Krimi

Obrovský požiar neďaleko Trnavy: Bývalé pohostinstvo zhorelo do tla! FOTO

Po ničivom požiari museli zbúrať polovicu budovy bývalej pivárne. Škodu odhadli na niekoľko desiatok tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský požiar neďaleko Trnavy: Bývalé pohostinstvo zhorelo do tla! FOTO
3
Galéria

V Dolnej Krupej pri Trnave v sobotu (18. 2.) zhorela budova bývalého pohostinstva. Plamene zachvátili interiér a väčšiu časť vonkajšieho dreveného obkladu objektu.

V akcii aj dobrovoľní hasiči

Na likvidácii sa spolu s profesionálnymi hasičmi podieľali členovia hasičských jednotiek obcí Dolná Krupá a Jaslovské Bohunice, informovala o tom krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Lena Košťálová.

Prečítajte si tiež

„Starosta obce informoval veliteľa zásahu, že budova je odpojená od zdroja elektrickej energie. Počas hasiacich prác bol objekt i hangár kontrolovaný termovíznou kamerou. Likvidačné práce prebiehali za súčasného rozoberania medzistropu budovy a jej dreveného obkladu pomocou trhacích hákov a sekier. Na miesto udalosti prišiel aj pracovný stroj, ktorý poslúžil na rozoberanie zhorenej konštrukcie budovy,“ uviedla. Škoda bola vyčíslená na hodnotu 50-tisíc eur.

Vyzvali svedkov

„Už počas letných mesiacov sa v našej obci vyskytlo 5 požiarov, ktoré boli úmyselne založené. V zimných mesiacoch podpaľačstvo pokračuje , ale už v oveľa väčšom rozsahu. Po sobotňajšom požiari sa kvôli bezpečnosti musela zbúrať polovica budovy bývalej pivárne “U kajla”, kde mala väčšina z nás pekné spomienky,“ napísala na sociálnej sieti obec Dolná Krupá a dodáva: „Chceli by sme Vás zase poprosiť , ak niekto z Vás videl v piatok v noci alebo v sobotu počas ranných hodín potulovať sa v okolí areálu podozrivú osobu, aby nám to nahlásil na Obecný úrad alebo na Políciu. Skúsme spoločnými silami nájsť podpaľača.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Bývalé pohostinstvo zhorelo do tla
3
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM