Správy

Obrovský úspech: Medovina z trnavského regiónu patrí k NAJLEPŠÍM na svete

Medovinári z Dolnej Krupej uspeli na svetovej súťaži. V konkurencii 14-tisíc produktov zo 109 krajín si odniesli ocenenie v podobe zlatých hviezd.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech: Medovina z trnavského regiónu patrí k NAJLEPŠÍM na svete
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

Staroslovanská medovina svetlá a tmavá od medovinárov z Dolnej Krupej pri Trnave uspeli na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Londýne. V konkurencii 14-tisíc produktov zo 109 krajín si odniesli ocenenie v podobe zlatých hviezd. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Ocenenie Great Taste je považované za najvyššie vo svete gastronómie. Svetlá medovina z agátového medu získala najvyššie možné tri hviezdy a tmavá z lesného medu dve hviezdy. Kvalitu prihlásených vzoriek hodnotila naslepo 500-členná komisia odborníkov z gastro odvetvia.

Prečítajte si tiež

„Úspech na svetovej úrovni nepochybne zaraďuje medovinu z regiónu Trnava do klubu toho najlepšieho, čo porotcovia tento rok ochutnali,“ uviedol Prostinák.

„Tešíme sa, že naše odrodové medoviny boli ocenené za ich typickú farbu, vôňu a vyváženú dochuť medu, z ktorého sú vyrobené. To je cesta, ktorou sa uberá naša filozofia. Využívame druhovú pestrosť a rozmanitosť slovenského včelieho medu,“ uviedol majiteľ medovinárstva Apimed Peter Kudláč. Aktuálne ocenenie pritom nie je preň na medzinárodnom poli prvé. V Dolnej Krupej vybudovalo pre návštevníkov zážitkový areál Medolandia, kde sa dozvedia o histórii a význame miesta, o medových produktoch a medovinách, ako aj o slávnej rodáčke z Dolnej Krupej, ktorou bola ružová grófka – Mária Henrieta Choteková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM