Správy

Očkovanie bez pozvánky pokračuje: Koľkým ľudom sa takto ušla vakcína?

V Trnavskom kraji očkovali neregistrovaných záujemcov aj počas uplynulého víkendu. Takýto bol záujem.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie bez pozvánky pokračuje: Koľkým ľudom sa takto ušla vakcína?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Spolu 1 400 záujemcov o očkovanie prišlo bez predchádzajúcej registrácie do piatich vakcinačných centier Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) počas uplynulého víkendu.

Spolu aj s registrovanými zaočkovali 6 900 ľudí prvou a druhou dávkou vakcín od Pfizer/BioNTech, Moderny a AstraZenecy. Informoval o tom komunikačný odbor TTSK.

Aj bez registrácie

V Trnave na dvoch miestach očkovali 466 neregistro­vaných záujemcov, v Skalici 276, Dunajskej Strede 228 a Piešťanoch 367 ľudí bez registrácie.

„V Mestskej športovej hale v Trnave podali spolu 876 dávok vakcíny od Pfizer/BioNTech, z nich 256 neregistro­vaným, a 363 dávok Moderny, z nich 110 neregistro­vaným. Na trnavskej Strednej zdravotníckej škole bolo zaočkovaných 210 ľudí Pfizerom, z nich 100 bez registrácie a druhú dávku od AstraZenecy podali 240 ľuďom,“ uviedol TTSK.

V Skalici sa očkovalo 996 záujemcov vakcínou od Pfizer/BioNTech, z nich 276 nemalo predchádzajúcu registráciu. V Dunajskej Strede túto vakcínu podali 2 069 ľuďom, 228 bez registrácie a 56 druhú dávku od AstraZenecy. V Spoločenskom centre Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany zaočkovali za dva dni 2 058 ľudí vakcínou od Pfizer/BioNTech, 367 neregistro­vaným.

Prečítajte si tiež

Koľko ľudí je v čakárni?

Od začiatku očkovania v očkovacích centrách TTSK podali už takmer 250 000 očkovacích dávok. K tomu sa vakcinácia koná aj prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby.

Podľa údajov v čakárni je v kraji k 18. júlu spolu 1 606 registro­vaných čakateľov na prvú dávku vakcíny, z nich takmer 600 vo veku do 17 rokov.

Na podanie druhej dávky čaká 20 682 ľudí, najviac opäť v kategórii do 17 rokov. Spolu 707 ľudí čaká na druhú dávku vakcíny Sputnik V.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM