Správy

Očkovanie pokračuje: Miesta v Trnavskom kraji, kde to ide aj bez registrácie

V Trnavskom kraji sa bude aj tento víkend očkovať "na počkanie". Treba však prísť v správnom čase.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie pokračuje: Miesta v Trnavskom kraji, kde to ide aj bez registrácie
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V nedeľu (25.7.) sa bude v rámci Trnavského kraja očkovať proti ochoreniu COVID-19 iba vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) na Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Trnave.

V sobotu (24.7.) bude pre záujemcov o očkovanie otvorených všetkých päť centier v Dunajskej Strede, Piešťanoch, Skalici a dve v Trnave.

Bez registrácie

Do každého môžu prísť ľudia aj bez predchádzajúcej registrácie. Informoval o tom komunikačný odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý VKOC zastrešuje.

Vo vybraných časoch bude zabezpečená prítomnosť pediatrov, čo umožní očkovať deti vo veku od 12 rokov v sprievode zákonného zástupcu. Počas uplynulého víkendu prišlo na očkovanie bez predchádzajúcej registrácie 1 400 záujemcov, spolu zaočkovali 6900 ľudí.

Víkend predtým zaočkovali prvou a druhou dávkou 16 000 ľudí piatimi druhmi vakcín, z nich 1 500 bez registrácie vopred.

Kedy a akou vakcínou?

V sobotu bude VKOC v Dunajskej Strede na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka otvorené od 7.00 do 15.00 h, očkovať budú vakcínou Pfizer/BioNTech záujemcov od 12 rokov vrátane. VKOC na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch bude otvorené od 8.00 do 16.00 h, očkovať budú vakcínou Pfizer/BioNTech záujemcov od 16 rokov vrátane. Na Strednej zdravotníckej škole v Skalici bude VKOC k dispozícii od 8.00 do 15.00 h pre ľudí od 12 rokov vrátane, očkovacou látkou je Pfizer/BioNTech.

V Trnave v Mestskej športovej hale bude otvorené od 7.00 do 17.00 h. Očkovať budú vakcínou Pfizer/BioNTech záujemcov od 16 rokov a vakcínou Moderna záujemcov od 18 rokov. Na trnavskej SZŠ na Daxnerovej ulici podajú v čase od 8.00 do 16.00 h záujemcom od 12 rokov vakcínu Pfizer/BioNTech.

V nedeľu bude k dispozícii na SZŠ v Trnave od 8.00 do 18.00 h jednodávková vakcína z portfólia Johnson & Johnson pre ľudí od 18 rokov vrátane.

Prečítajte si tiež

Čo si priniesť so sebou?

V uvedených časoch sa môžu dostaviť aj ľudia na podanie druhej dávky vakcín Pfizer/BioNTech alebo Moderna, ktorí sú viac ako štyri týždne po prvom očkovaní a preukážu sa potvrdením o prvom očkovaní.

Je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti a preukaz poistenca. Neplnoletí záujemcovia musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej dávky vakcíny. Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier TTSK sú dostupné na https://zdravazupa.sk/korona/#….

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Najnovšie opatrenia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM