Monika Hanigovská Rôzne

Oddýchnite si na zaujímavých podujatiach: Čo ponúka víkend v Trnave a okolí?

Dva voľné dni sú už tu a spríjemniť vám ich môžu aj zaujímavé podujatia v Trnave a okolí. Zoznámte sa aj vy s našimi tipmi...

Ilustračný obrázok k článku Oddýchnite si na zaujímavých podujatiach: Čo ponúka víkend v Trnave a okolí?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Chute a vône v minulosti

10. júna Štátny archív, Štefánikova ulica 7, Trnava

Štátny archív na Štefánikovej pozýva na Deň otvorených dverí. Lákavá akcia s názvom Chute a vône minulosti prevedie návštevníkov do dávnych dôb. Návštevníkom sa predstaví život trnavských hostinských kaviarnikov. Prednáška bude komentovaná a vychutnať si ju budete môcť o 12.00 a 15.00 hodine. Pripravené budú aj tvorivé dielne pre deti, či ochutnávka dobových jedál na nádvorí archívu.

Víkend otvorených parkov a záhrad

10 – 11. júna 11. 00 v Botanickej záhrade MTF STU

Návštevníci si budú môcť vychutnať prehliadky záhrady, diskusiu o význame zelene v meste, prednášku na tému historická botanická záhrada v Trnave. Pripravené budú aj tvorivé dielne pre deti. K dispozícii bude aj relaxačná chill-out zóna.

Cesta rozprávkovým lesom

11. júna 09.00 – 12.00 hod., areál zámockého parku, Smolenice

Nenechajte si ujsť cestu rozprávkovým lesom. Akcia sa uskutoční v areáli zámockého parku v neďalekých Smoleniciach. Ako uvádza organizátor akcie, na malých aj veľkých objaviteľov čaká viacero zaujímavých tematických zastavení a to v podobe všakovakých hier, dobrodružstva a neopakovateľných zážitkov. Okrem zaujímavých strávených chvíľ budú deti sladko odmenené a to priamo od kráľa a kráľovnej na kráľovskom nádvorí Smolenického zámku.

Dračí deň detí

11. júna 15.00 – 19.00 medzi Bazilikou sv. Mikuláša a hradbami, Trnava

Dračí deň detí ponúkne najmenším bohatý program. Úlohou bude oslobodiť princeznú z dračieho zajatia. Pričom správny dračí bojovník či bojovníčka musí absolvovať školu šermu, vyrobiť si svoj vlastný štít, naučiť sa bojovať vo formáciách a vrhať kamene. Ich tváre musia byť pomaľované tým správnym maskovaním. Po absolvovaní výcvikového kurzu a spoločnom oslobodení princeznej budú všetci odmenení diplomom a darčekom. Dračí deň detí spestrí marionetové divadlo Dvor Zázrakov.

Tančiareň pre seniorov

11. júna 16.00 – 20.00 v Trnavskom dvore

Všetci skôr narodení si môžu zatancovať a posedieť pri dobrej hudbe. Do tanca hrá Duo Expres. Ako uvádza organizátor akcie, vstup je voľný a kapacita priestoru postačí pre 100 návštevníkov.

Kino: Múmia

11. júna 19.30 Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Štúdio Universal pripravilo impozantný filmový zápas, v ktorom sa stretnú dve legendy. Pred dvetisíc rokmi v Egypte sa veľmi ambiciózna princezná Ahmanet (Sofia Boutella) chystá na prevzatie vlády v krajine po svojom otcovi a pre naplnenie svojho cieľa sa neváha spojiť s temnými silami a vykonávať veci, z ktorých tuhne krv v žilách. Za svoje činy bola potrestaná mumifikáciou zaživa a pochovaná tak, aby ju nikto nenašiel. O dvetisíc rokov neskôr sa v mieste jej večného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeologička Jenny Halsey (Annabell Wallis). Tí nešťastnou náhodou objavia Ahmanetin sarkofág. Vďaka Nickovi (Tom Cruise) a jeho nepremysleným činom sa Ahmanet prebudí a zatúži po nadvláde nad svetom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM