Monika Hanigovská Rôzne

Oddýchnite si počas víkendu aj vy: Päť akcií, na ktoré radíme si vyraziť

Dva dni voľna sú pred nami a aj počas tohto víkendu si môžete v Trnave a okolí vyraziť za podujatiami. Prinášame vám päť z nich, ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Oddýchnite si počas víkendu aj vy: Päť akcií, na ktoré radíme si vyraziť
Zdroj: TASR

Pochovávanie basy

25. februára od 09:00, Leopoldov

Neďaleko Trnavy sa uskutoční zaujímavá akcia, na ktorej môžete naplno prežiť slovenské tradície. Nenechajte si ujsť obľúbené pochovávanie basy v Leopoldove. Nebude chýbať tradičná zabíjačka, súťaž o najkrajšiu fašiangovú masku, hudba, bezplatná ochutnávka fašiangových šišiek, zabíjačková kapustnica či pravá fašiangová veselica.

Návrat do 30. a 40. rokov

25. február, od 20.00, Mestská športová hala, Rybníková, Trnava

V našom meste sa uskutoční ples s názvom 1. Tematický ples, ktorý ponúkne návrat v čase do 30. a 40. rokov. Bude sa konať 25. februára v Mestskej športovej hale v Trnave pod taktovkou profesionálnej tanečnej, speváckej a hereckej skupiny Showart. O hudbu sa postará Real swinging orchester pod vedením Martina Uhereka. Tancujúcich zabavia aj známe tváre z muzikálov Ján Slezák a Natália Hatalová. Program doplní tanečná skupina Showart a DJ Papa Django. Návštevníkov tohto plesu čaká večera formou švédskych stolov a tématické nápojové menu. Dámy zase poteší welcome drink s prekvapením. V ponuke bude aj zaujímavá tombola.

V Trnave sa bude plstiť

25. február, od 14.00, Západoslovenské múzeum v Trnave

V našom meste bude v sobotu prebiehať veľmi zaujímavá tvorivá akcia. Môžete sa na nej naučiť plstiť. V renovovanej budove Západoslovenského múzea v Trnave sa totiž otvorí VI. ročník Školy ľudových remesiel, ktorý ponúkne naozaj zaujímavý kurz. Spomenutú technológiu spracovania ovčej vlny priblíži majsterka ľudovej umeleckej výroby Jarmila Rybánska z Bratislavy. Majsterka bude súčasne aj kurzom sprevádzať. Prítomní si vyskúšajú plstenie mokrou i suchou technológiou. Ľudia si tak budú môcť vyskúšať tvorbu dekoratívneho obrázku, či puzdra na mobil.

Ostrov pokladov

26. február, o 16.00, Divadla Jana Palarika v Trnave, veľká sála

Vydajte sa v sobotu za dobrodružstvom do nášho divadla. Návštevníkov očakáva totiž divadelné predstavenie Ostrov pokladov. Kto by nepoznal jeden z najslávnejších dobrodružných románov, aké boli kedy napísané? Kto sa nikdy netúžil stať Jimom Hawkinsom a plaviť sa s ním na plachetnici Hispaniola k bájnemu pokladu kapitána Flinta? Miesto s pokladom je zaznačené na mape, ktorú nebojácny Jim náhodou vezme z truhlice po morskom vlkovi Billovi a …najlepší pirátsky príbeh všetkých čias sa môže začať.

Kino: Ballerina

26. február, o 14.10, Cinemax Arena, Trnava

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán, ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší – stať sa primabalerínou v Parížskej opere.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM